Träning m. film

Var och tränade en kort stund i värmen idag. Byggde en kombination på 6 hinder och dom sprang den typ 2 ggr var.. Det var jättevarmt så vi åkte hem igen. Mamma filmade iallafall så det kommer ett inlägg och film senare. :)

Update: Det får bli imorgon för jag pallar inte idag ;P

Sorg

Idag och imorgon är det agilitytävling på Oskarshamns BK.. Och jag är inte ens där och tittar.. Sorgligt.

Min hund e koko

Filmade nyss när Lakrits gjorde kullerbyttor i gräset. Så söööt men han e så knäpp x) Kommer nog film senare ikväll :)


Bilder

För en gångs skull sammarbetade kameran med mig när jag skulle lgga in bilderna på datorn (Y) Här kommer lite bilder från klubbtävlingen på Råådalens BK och lite bilder på Lallis från trädgården tidigare idag.




-




Freestyleövningar

Lallis och jag har idag tränat lite freestyleövningar i trädgården. Han tycker det är roligt, väldigt laddad som alltid. Slalom mellan mina ben kan han rätt så bra nu men inga längre sträckor för dom tror han han gör fel och lägger sig ner eller så tror han bara att jag menar att han ska ligga ner eller något. Men när han gör der går det fort iallfall. Han har även självlärt sig "mellan", slalom mellan mina ben fast med mig stillastående. Duktig vovve han är lille Lallis. Han tränade med oxfilé dessutom, bortskämd är vad han är. Hihi..
Det blir nog ett pass agility i Bjuv idag. Vi väntar på en häst.. TRÅKIGT. Jag vill träna nununununu!

Tunneldraget has arrived!

Idag var vi och tränade i Bjuv och det första Lakrits gör är att springa in i den långa böjda tunneln! Wiho, vår positiva tunnelträning har hjälpt! Han tvekade lite, eller inte tvekade han var försiktig i första ingången men sen gick det som tåget asså. Duktig vovve, nu ska vi bara köra samma träning på kontaktfälltshinderna också, men det får vänta. Har jag otur så blir säcken också ett läskigt moment men det får vi ju se. Lakrits gick jättefint hela träningen, lite svårt att sitta kvar i starten men det bara kryper i hans ben som han vill springa. Raketfart, jag skulle vilja ha lite högre fart på han men det kommer med säkerheten. Just nu är han väldigt känslig och det påverkar farten men jag tror han kommer bli riktigt farlig sen när han är "klar". Han är ju bara 6,5 månad den lille busen. Vi har nästan ett helt år på oss att lära in allt.
Slalomen gick jättefint, hade en sexa istället för en tolva för jag tror hanhar svårt att hålla koncentrationen i en 12a. Han gick jättesnyggt i både vänster och höger. Märkte ingen skillnad alls och jag kunde springa lite mer bredvid honom, han börjar vänja sig vid det nu. Vi tränade på att komma i fart till ingången över hinder och han börjar leta nu. Så han gick jättefint idag.
Sixten gick också jättefint. Jag hade satt upp slalomen med hinder och tunnel runt om. Testade honom på en massa ingångar och han tog alla jättefint. Han har ju tränat slalom i ett helt år nu och det har gett resultat vilket är jätteskönt. Det är mest när han kommer från kl 11-3 som det är lite svårt men det tränar vi mer på så fixar det sig. :) Annars hade han jättefin fart och han var väldigt taggad på att springa. Klickade i slalomen och det tände han på rejält. Riktigt bra fart i slaomen! Så nöjd med min kille. Mamma provade han också lite och hon tyckte han var väldigt lätt att springa med men snabb. Han kan ju det mesta nu så han är väldigt självständig. Duuuuutti. (Y)
Ebba sprang också lite på smallhinder med mamma, Sixten sprang också på small, Lalli utan bom. Hon var inte jättesnabb men hon sprang. Speciellt när mamma hade köttbulle i handen x) Haha, hon får följa med lite mer eftersom hon som vanligt måste tappa några kilo.
Långt inlägg det här. Tyvärr inga bilder för kameran va inte med. Trodde mamma bara skulle lämna annars hade hon fått filma. Får fixa det nästa gång istället :)

Lite fix med design

Fixar lite med bloggdesignen. Så det kan vara lite fel här och där, i bilden i slutet av alla inlägg till exempel. Det kommer upp typ Not found eller ngt sånt.. Men kollar man i adressfälltet är det för att det står typ www.reagility.blogg.se/www.agilityhundar.webs.com .. Irriterande och vet inte riktigt hur jag ska fixa det. Men ja, ska fixa med headern också, tycker kanterna är lite stela så ska nog fixa till suddiga kanter eller ngt sånt :) Ram kanske..

Fixat

Har fixat länkproblemet nu, fick klicka runt på www.designadinblogg.blogg.se för att klara det men nu e det fixat iaf :)

Medlemsmöte och träning

Ikväll blir det medlemsmöte och träning i Bjuv. Lakrits ska träna slalom och Sixten får nog va hemma idag också. Skriver kanske ikväll :)



www.agilityhundar.webs.com

Kort uppdatering bara

Lakrits skötte sig rätt så bra i Råådalen. Han var vild och skällde så fort någon sprang men han hade ändå sina lugna och tysta stunder :) Han körde lite agility när dom byggde om. Stannade hos mig hela tiden trots att där va så många hundar. Duktig kille :) Körde lite slalomm och det har han antingen verkligen tappat i eller var han bara lite störd när där va så många. Han va lite trött också tror jag för han sprang inte på så som han brukar. Mer träning imorgon i Bjuv innan mötet iallfall :)
Det blev bara bilder på banvandringen och så för jag kunde inte hålla Lakrits och fota samtidigt. Får bli bilder en annan gång!

Klubbtävling

Idag ska ju jag och Lakrits åka till Råådalen och titta på klubbtävlingen med Alexandra. Fast hon ska springa med Nicki :) Skriver kanske hur han har uppfört sig ikväll. Tänkte fota också så det blir kanske bilder (:

Nu så..

.. här -> länk <-  är en länk till hemsidan. Den innehåller en del fel, typ en massa stavfel, men det orkar jag inte ändra nu för mitt internet beter* sig helt idiotiskt..  Inte riktigt den typ av hemsida jag vill ha eftersom man inte kan bestämma hur den ska se ut själv. Men det får duga sålänge.

Hemsidan

Den börjar bli klar nu, jag ska bara ladda upp lite bilder och sen lägger jag ut adressen här! :)

Klickerträning och torrhandling bakombyten

Jag och Lakrits var nyss ute och klickertränade lite. Vi började med slalom mellan mina ben men när jag satte mig ner började han bjuda på buga, som vi aldrig tränat innan, så vi klickade det istället. Han lärde sig jättefort! Roligt. Sen började han krypa under mina ben också, det har vi gjort lite innan men inte klickat. Vi klickade detl lite också. Han tycker verkligen klickerträning är jätteroligt!
Han hade fortfarande massa spring i benen så vi torrhandlade lite bakombytessvängar. Det gick fint och han klarade alla försök men vi gjorde inte det så mycket för han var nog lite trött ändå även om han inte ville visa det. Tänkte att vi kanske skulle torrhandla det lite för o lära in rörelsen. Han kan det på hinder men ja, när vi inte har något annat för oss liksom.. :)


Valparna nu för tiden...

Lakrits ligger här bredvid mig och datornördar. Han följer pilen vart den än rör sig och nyss tittade han på agilityfilmer.. Tittar på tv gör han också. Sööte (:

Hemsidan..

.. börjar bli klar nu. :)

Olika vinklar in i tunneln

Idag har vi varit och tränat i Bjuv igen. Såg ut att bli dåligt väder eftersom det regnade men sen precis innan vi åkte slutade det och blev otroligt varmt, för att träna iaf. Vi tränade inte så länge. Ungefär 20 minuter per hund. Lakrits började och han tränade på lite handling och att komma in i tunneln från olika vinklar. Tunneln var förresten mer böjd än sist och han tog den jättebra. Så ja, jag satte upp lite hinder så att han kom snett in i ingången och rakt och lite så. Det gick jättebra och farten var där. Ibland kommer han så fort att han sladdar i svängarna så jag måste jobba på att handla svängarna lite mjukare. Han gick bra annars även om han var lite trött av värmen.
Sixten tränade på largehöjd på hinderna idag. Det gick jättebra och han hade verkligen fart. Annars tränade han också på vinklar till tunnlarna plus slalom. Vi tränade blindbyte och att jag lämnar honom åt sidan. Det gick jättebra och han gick inte ur en enda gång (Y) Duktig vovve. Sen tränade vi lite på uppgången till balansen som han är lite osäker på. Jag vet inte om det är för att han är osäker på om det är balansen eller gungan eller om det är kontaktfälltet han är noga på. Vi ska iallafall fortsätta med det. Annars hade han som sagt jättefin fart hela träningen :D


Bild tagen av Ellie. <-länk


Bild tagen av Ellie. <- länk

Bilder från idag

Ellie hade med sin kamera idag till träningen så här kommer lite bilder :) Dåligt väder och snabba hundar ledde till att vissa bilder blev lite suddiga.


Sisselopp<3

P. Slovitza

Sisselopp-älskling igen<3

Lakrits tittar på när storebror springer

Lika vild som vanligt


Noga på kontaktfällten

Fort fort i tunneln

Fin i starten

Här hoppar vi låångt över ingenting

Nya leksaken, slemmig och fin

Bevis på att långa tunneln har tagits i raketfart, om han nu skulle sluta ta den igen x)

Gott med vatten mellan gångerna


Poppisen

Jag tror att hon... dansar?


Foooort springer vi!

Tack för att du fotade Ellie! :)

Framsteg!

Idag har vi varit och tränat i Bjuv idag. Det var jag, Ellie, Renata, Alexandra och hennes kille. Jag körde inte Sixten så mycket själv eftersom Renata skulle prova på agility men när jag sprang med han var där fart under tassarna :D Riktigt kul! Han har varit inne i en liten svacka i träningen så nu fjantar vi mest rundor för att han ska tycka det är jättekul. Det gör han också så det känns bra :)
Lakrits gick också jättefint och han gör verkligen framsteg hela tiden känns det som. Vi körde mest tunnlar idag också. Inte en enda rak tunnel faktiskt. Han började med en kort som var lite böjd och det gick fint. Sen tänkte jag att jag skulle prova skicka in han i en lång tunnel som var lite böjd och till min förvåning gick han in direkt! Lite försiktig i ingången men sen så bara gick han. Duktig vovve! Sen kunde vi springa där fram och tillbaka på alla sidor och kanter och han gjorde det riktigt snabbt dessutom. Ljuset i slutet av tunneln liksom x) Vi får se om vi fortsätter böja tunneln nu eller bara jobbar på säkerhet. Han är lite tveksam första gången han ska ta tunneln varje pass och det vill jag ha bort. Vi stannar nog lite och tränar på det istället.
Vi tränade lite på fram också och det gick fint det med. Han springer fram och tar sin leksak. Han vänder sig mot mig ibland men sen fortsätter han. Första passet nu så vi ska fortsätta med det också såklart.
Ellie tog bilder och jag hoppas att hon hinner skicka dom idag så ni får se :) Annars får det bli någon annan dag ;p

Slalom

Inget stort freestyle-grejs, skulle bara skriva att Lakrits har börjat lära sig att gå slalom mellan mina ben. Det gick fint, men behövs mycket mer träning. Vi använder klickern, vilket jag inte gjorde med Sixten. Ska bli kul att se vad som går snabbast (:


Pics by Ellie aka Fjångs

Lite bilder som Ellie har tagit på Sisselopp. :)

 
Serietävling Bialitt förra året (:


Lååååångsamma kontaktfällt hade vi..

Sixten Agilityklass 2 i Råådalen, sista pinnen togs här (:


Flyyyyyyyg!!


Lika långsamma som på serietävlingen.. Okej, det var kanske bättre än att han
hoppade men vi förlorade massa tid.


Ser att hinderna va sjukt låga. Måste varit typ 50 cm eller något..


Hopp-stopp

Kommer snart ett inlägg till fast om Lakrits "freestyle-debut"

Funderingar om Lakrits första start

Jag surfade rundor lite och kom av någon anledning, vet inte vilken, att tänka på när jag ska starta Lakrits första gången. Han blir 18 månader 6 maj nästa år så jag tror han får börja tävla den 7e? Dagen efter han blir 18 månader har jag för mig.. Jag vill egentligen starta honom så snart som möjligt efter det men samtidigt vill jag inte starta honom om jag inte tycker han är klar för klass 1. Typ om han inte tar kontaktfällten med säkerhet eller är lite osäker på kontaktfällten för att han är rädd, som han är nu. Vi ska träna mycket mycket säkerhet på kontaktfällten, precis som vi gör med tunnlarna, och jag har bestämt att vi inte ska ta kontaktfälltshinderna igen på en månad eller så (om jag kan hålla det, har en tendens att bli liiite väl ivrig) och sen börja om helt med att någon går på varje sida balansen så han känner sig trygg och så. Vi kanske tränar nergången för att få in rätt beteende men inte mer än så. Jag hoppas att vi lyckas träna tillräckligt för att bli klara tills han är 18 månader men vi får se. Jag får fundera vidare på hur jag ska göra, har ju nästan ett helt år på mig ;)


Lite suddig bild men så går det när han springer så fort fort x) haha,,

Länkfel

Ser att jag färgat länkarna samma färg som bakgrunden, vit. Om det bara är en punkt eller ett längre mellanrum kan där finns en länk. Får skriva om där finns det från och med nu för jag orkar inte fixa det för tillfället (A)

Ny design

Ny design nu då. Får se hur länge den stannar, finns fortfarande lite fel här o där men det får va.

Lyckad och mindre lyckad träning

Ikväll har vi som sagt varit och tränat i Bjuv med Alexandra. Ann och Märta var också där. Sixten tränade kontaktfällt och det gick fint. Han är lite osäker på uppgången till balansen så vi måste jobba på det. Annars gick kontaktfällten bra och han var pigg och glad idag :)
Lakrits började med att ta lite slalom och det gick bra. Högerslalomen är osäker eftersom han skyndar för mycket och hoppar över portar. Vänsterslalomen är kanon men han är känslig för hur jag rör mig. Idag började vi träna på att jag småsprang bredvid och det ska vi fortsätta med. Balansen var den del av träningen som var mindre lyckad. Han trillade ner igen. Han har så brottom och när han tittar på något annat och tappar koncentrationen så trampar han snett och trillar ner. Vi ska börja om lite med träningen på balansen. Mamma ska hjälpa mig och gå på andra sidan så han känner sig trygg igen. Tunnelträningen däremot gick kanon! Han tar nu både kort och lång tunnel med både fart och vilja :)


En film och lite bilder från idag:








Haha (;

Snälla bilder detta x)







Ni får ursäkta min underbara sångröst x) Dessutom har jag typ sämst hållning..

Hemsida

Har börjat fixa lite med en hemsida.. Inte en sån jag vill ha men en annan kass sak. Lägger kanske ut länken här sen. Vi får se :)

Träning i Bjuv

Ikväll blir det träning i Bjuv med Alexandra och Pizza, som blir 1 år idag :D


Årets Agilityhund

Nu när jag börjat tävla i klass 3 "på allvar" eller vad man ska säga.. Alltså försöker ta SM-pinnar och så vidare så har jag börjat hålla koll på Årets Agilityhund lite mer :) Vi klättrade från 102 till 63 i helgen :) Inte jättehögt men det var på ett lopp, tror inte vi kommer jättehögt upp men vi ska försöka, det är lite kul sånt där :)


 såg att man inte ser hela bilden i inlägget men efter 115 (ett agilitylopp) står det 61 (ett hopplopp).

Lite mer startträning

Tränade lite mer starter med Lakrits som hade 100% energi kvar, så han behövde göra av med lite! Dessutom var det någonting jag inte tänkt på att träna innan men som jag kom på att jag verkligen ville ha. Så vi tränade explosiva starter. Jag vill att han ska starta som om han var skjuten ur en kanon. Det är ju viktigt för en bra tid sen när vi tävlar. Istället för att få upp farten efter halva banan har man den med sig från början. Vi ska träna mycket på detta tänkte jag. Han gjorde det bra och han tyckte det var roligt. Vi hade med nya leksaken, en liten variant av skunken vi redan har. Fast detta var en tvättbjörn.. Den är såå söt  xb Köpte den igår på TEBA samtidigt som vi köpte klickern. Lakrits älskar den så jag tänkte att den passade bra till denna sortens träning. Blir kanske lite mer träning på detta imorgon på klubben, det och tunnel och kanske balansen. Vi får se, skulle behöva träna slalom också. Vi får se vad det blir! Tunnel är säkert iallafall.


Lakrits fick den längst till höger och min kusins pudel fick räven längst till vänster

Startträning utan hinder

Tog ut hundarna i trädgården innan för lite klickerträning. Har köpt ny klicker så då måste den ju invigas såklart ;) Vi tränade på att hunden skulle komma in och sätta sig mellan mina ben (tror ni fattar vad jag menar, rätt många som kör med det nu). Sixten började och han hade redan provat detta innan så det gick rätt bra, han var inte speciellt motiverad dock.. Provade ta ut honom på banan för att se om det gjorde han lite mer sugen men det hjälpte tyvärr inte.. Han är inne i en tråkperidod träningsmässigt. På tävling springer han fort fort och tycker det är superkul. Det är skönt och väldigt roligt :)
Lakrits gjorde det sen för första gången och vi tog ett pass på ungefär 15 minuter. I slutet kunde han det men han sätter sig lite långt fram tycker jag så vi ska öva lite på positionen. Annars var han pigg och glad och vild som vanligt :)


Sixten och Nicki Picki Pöö :)

Ge mig trääääning!

Jag är otroligt träningssugen.. Måste vänta till onsdag?! Jobbigt.. Får bli startträningar hemma i trädgården imorgon då. Hoppas kunna träna både onsdag, fredag och söndag sen :D

Tack..

.. för certgratulationerna! :)

Sydöstra Skånes BK

Vi var ju och tävlade på SÖSK BK idag. Upp tidigt, klockan 5. Sixten var lika taggad som vanligt och sprang fram och tillbaka i huset. Vi kom till tävlingen vid 7 och rastade, satte upp tält och sen var det anmälan, domargenomgång och banvandring. Banan var klurig, 4 kontaktfällt att hålla reda på (balansen var två gånge + A:et ovh gungan). Den var väldigt rolig och jag fick friska upp lite kommandon vid två tunnlar.

Agilityklass 3: Som sagt, klurig men rolig bana. Han satt kvar fint i starten och A:ets nedgång tog han fint, använde mitt STÅ-kommando där och det fungerade ju bra. Nästa var en tunnel och jag hamnade lite efter så jag gick slänga upp "fel" arm och skicka ut. Säcken, hopp och sen balansen. Lite tveksam på uppgången men fint kontaktfällt. Efter gjorde jag framförbyte och jag kunde hållt honom lite hårdare där. Svängen blev rätt stor för han fick syn på ett hopphinder eller en tunnel. Sen var det då hopp, tunnel, hopp och sen balansen igen och nu var uppgången ännu tveksammare så vi tappade tid men uppe på fick han värsta farten och kontakfälltet gick bra. Farten fram till slalom var ingen höjdare men det ar jag som mesade och sen höll han på att gå ur slalom när jag bytte framför så det ska tränas på. Resten av banan gick bra, fick in ett till ut vid en tunnel och sen höll vi på o missa en tunnel men han tog den. Loppet kändes fint men det kunde varit bättre. Vi klarade precis tiden men vi hade en hel del missar som tog tid. Vi blev iallafall 2a och ettan va fullcertad så då vet vi vad det betyder :D Duktig Sissebäb.

Film:

 

Hoppklass 3:
Vi diskade oss redan på fjärde hindret som var slalom. Jag skulla dragit lite mer i honom till ingången så vi missade första porten. Sen gick han tillbaka i slalomen så det blev disk. Resten fick fint, han sprang på, lyckades hindra att han tog fel tunnelingång, muren missade vi för att jag höll i honom för mycket. Rolig bana igen, 2 oxrar och mur på samma bana är inget man ser varje dag.

Film:



Lite bilder.

 
Lakrits med sin lilla hästapolle


Sixtens fina pris. Notera att det står Agilityklass 2 och inte 3. Ojsanojsan..


Vår fina cert-pokal :)




One down, 5 to go (Y) :)

Dragkamp @ Wramsvång

En kort film på mina pojkar som hade dragkamp i köket för någon dag sen. Kolla så sur Sixten ser ut och Lakrits teknik på slutet x)


Bloggflytt (inte denna dock)

Bestämde mig för att flytta över tävlingsskrivandet hit. Jag kommer ha kvar den andra för att jag själv ska kunna titta tillbaka men jag kommer skriva allt här nu :)

Ska snart skriva om SÖSK och ett till inlägg

Stå och ut är från och med idag mina favoritkommandon

Hur kunde jag ha glömt bort två såna bra kommandon? Ut använder jag kanske inte men stå? Inte konstigt att han hoppat kontaktfällten. Jaja, dagen blev väldigt lyckad och lite mindre lyckad. Skriver mer sen när jag orkat lägga in filmerna från kameran.

Kan ju skriva att Lakrits gick in i en kort tunnel på tävlingen med väldigt lite tvekan. Det börjar lossna nu! :) Han provade bordet och nergången på balansen också. Han skötte sig fint bredvid banan också, framsteg. :)

Tråkigt värre

Det blir inte mycket uppdatering nu men vi har inte tränat något eller så.. Nästa inlägg blir väl söndag/måndag, ska skriva om tävlingen :) Men ja, upp 4.45.. Yippie.... Men vad gör man inte för denna underbara sport (?) :D

Det kommer inte funka det här

Lakrits is going nuts (eller vad det heter). Så mycket energi den grabben har, måste ut o kasta lite boll nu. Knäppot är helvild. x)

Ingen träning :(

Det blir nog inte träning varken idag eller imorgon.. Hustitt och plugg idag, imorgon går vi till 17 (?!) och sen har vi prov. Hatar skolan. Som tur är har vi bara ett(?) prov kvar efter denna veckan :)

Min kille (L)

Var och tränade i Bjuv med Alexandra och Pizza som ni kanske fattade :) Vi hade positiv tunnel- och kontaktfälltsträning idag. Tunneln skulle han ju inte gå nära när vi kom dit men efter lite hjälp in så tog han den fram och tillbaka med drag hela tiden, nästan helt utan någon tvekan! Duktig kille, kändes jättebra. Hoppas det håller nu.
Sen balansen är ju väldans läskig ska ni vet, ojoj. Han tycker inte om uppgången så vi börjar liksom en bit in på balansen och jobbar oss mot uppgången. Vi är på ungefär halva uppgången nu. Tänkte vara där ett tag och träna säkerhet. Det läskiga är helt klart uppgången för resten tar han jättefint, han har till och med fattat kontaktfälltsbeteendet jag vill ha men det tränar vi bara väldigt lite på just nu. Hoppas det håller i nu :)


Lalliii

Gissa vad jag och lille Lalliii ska göra nu? Har något med bilden att göra :)


Bilder













Dagens skörd (:


Grr..

Idag var jag och tränade i Bjuv igen. Var helt ensam så mina hundar kunde inte jaga någon denna gången. Sixten var likadan idag som i fredags. Lite irriterad blir man. Sen kom det några dit och då sprang han dit och då säger dom inget och jag såg ju inte att han sprang dit ja, jag blev ännu mer irriterad ( :@ ). Så ingenting om Sixten idag heller.
Lakrits skötte sig bra, mesig som han är. Vi körde positiv tunnel- och balansträning. Vi körde mest tunnlar, i början gick det som vanligt inte. Sen tog han den jättefint! Sen fick han vila när Sixten fick en andra chans (som han skötte lite bättre, men vi sprang mest rundor och gjorde lite vad vi kände för så jag skriver inte mkt mer om det) och när vi sen skulle köra igen gick det inte. Men jag fick in honom igen och sen sprang vi genom tunneln fram och tillbaka typ 1000 ggr. Men det gick iallafall och det kändes bra. Men vi får väl se hur det blir nästa gång. Skulle tro på 99/1. 99 på att han inte går in och 1 på att han gör det. Visst är jag positiv idag??! Jaja, vi gick lite på balansen, vilket är heeeeemskt farligt(!), och så klickade jag han lite när han stod rätt på kontaktfälltet (2 av 2 på). Det tyckte han va jättekul! Såg ut som han log (:
Hemma tränade hundarna lite slalom. Lakrits högerslalom ser någerlunda okej ut på filmen men låt er inte luras. Detta var innan han hunnit stressa upp sig för mycket och sprang som en dåre. Men vänsterslalomen är finfin :)

Filmen (ignorera mig och min urkassa handling)


Som sagt, positivt och mycket glatt inlägg idag! Hoppas det blir bättre i veckan. Återgår till att tygla mina popcorn nu, inte ens dom sammarbetar med mig idag ..

Tävlingslydnad

Idag har jag anmält Lakrits till en Tävlingslydnadskurs :) Ska bli både kul och intressant.


Stor pojke

Såg precis Lakrits brevid Sixten. Han är ju större nu, och jag som tyckt han var liten. Jag måste va blind, han är ju rätt stor faktiskt!

Bilder

Tog lite bilder på Lakrits när vi var ute och kastade boll i trädgården. Här är några :)









Har flyttat in en till 4a i trädgåren nu och Lakrits provade den lite. Högerslalomen är lite kaos. Han tittar på mig eftersom jag går lite bakom och då missar han men går jag framför stressar han för mycket och går förbi. Det får vi träna på. Vänsterslalomen är jättefin! Är väldigt imponerad av honom :)

Funderat..

.. på om jag inte ska ta in nergången till balansen i trädgården och lägga upp den på något så att jag kan klicka lite kontaktfällt med Lakrits. Jag har iallafall bestämt att jag ska ta in en till 4a slalom, tänkte göra det snart. Lakrits vilar idag så Sixten ska få träna lite mer. Tror jag ska köra igenom honom lite på olika byten och byten in och ut ur slalom. Skriver sen!

 
Gammal bild på buspojkarna.

Rastlös

Vad gör man när man läst alla bloggar man är intresserad av? (De jag vet existerar då..) Jo, man äter lite choklad och letar efter nya intressanta bloggar. Jag har hittills hittat en.. Sökandet fortsätter.

Design

Funderar på att göra om igen :) Måste först ta lite bilder känner jag.

Jag får aldrig nog

Nu är jag träningssugen igen. Hundarna är helt slut, eller inte Sixten för han skötte sig inte så han fick inte köra så mycket i Bjuv. Men det är Lakrits jag vill träna just nu, han har helt enkelt lika mycket träningsvilja som jag och när jag kör med Sixten som inte ger sitt bästa alltid så blir man lite nere. Men annars är Sixten underbar att köra :) Jag var iallafall inne på en hemsida, Creativedogs.se, och kollade på lite filmer från träningar. Det finns så mycket att träna på! Sjukt kul och man vill ju bara gå ut och köra allt, helst samtidigt. Men sen får man ju tänka på att man bara har en liten kille på 6 månader så jag vill inte att han går för mycket. Nu har jag iallafall bestämt att när jag tränar hemma lägger vi all fokus på handling och slalom (ska ta in en fyra till i trädgården tänkte jag) och när vi tränar på klubben ska vi köra positiv träning med tunnlar och balansen. Han ska älska dessa hinder när vi är färdiga. Jag tror inte det kommer bli lätt men det kommer nog inte bli jättesvårt heller. När han tar tunneln är det med ett jättestort drag och en otrolig vilja. Jättekul att se! :) Ska åka ner till klubben någon mer dag i helgen. Imorgon ska Lakrits nog vila tror jag. Sixten får ta igen dagens pass imorgon.

Min hund är konstig

Var ju som sagt och tränade i Bjuv. Det gick både bra och dåligt. Lakrits gick jättefint, Sixtens prestation hoppar vi över idag. Grrrrrr..
Lakrits fokuserade mest på tunnlar. Tog den långa tunneln för första gången. Det gick bra men sen helt plötsligt ska han inte ta någon tunnel alls och sen går det igen och sen går det inte. Han är konstig. Han gick slalom också, en 12a, det fick jättebra. Han var koncentrerad och snabbare än jag trodde! Kul. Han gick på balansen också. Det gick bra men han sprang före mig och då när han tittar bakåt mot mig trillade han ner. Men det var bara upp igen så det va lugnt. Men sen bestämde han sig för att inte ta den ändå. Fast då var han väldigt trött i huvudet. Stolt över den lille pojken :)

Träning idag igen

Jag älskar att träna, det är sjukt kul! Speciellt med mina pojkar :) Ska in och träna på klubben i Bjuv sen. Måste träna kontaktfällt, slalom och lite större banor än dom 3 hoppen och 4-pinnarsslalomen. Skriver ikväll! :)

Dagens träning - med (dåliga) ritningar :)

Idag har jag, som nästan varje dag, tränat med hundarna. Vi kör samma kombination som vi gjort de senaste två dagarna fast slalomen flyttade jag lite på så att jag själv skulle få mer plats vid en häck. Jag har till och med gjort ritningar idag. Visserligen i Paint men det får duga. Vill ha tillbaka Clean Run..
Jag tog ut Sixten först eftersom jag tänkte att Lakrits kanske skulle bli störd av traktorn och bilarna som körde upp och ner längs grusvägen. Så Sixten fick gå först men det gick inte alls. Han var totalt okoncentrerad och lyssnade inte för fem öre. Grr.. Så in med han och ut med Lakrits. Lakrits brydde sig inte alls, han var helt fokuserad på mig. Kändes jättebra! Han gick snabbt idag och slalomen tog han finfint. Första ritningen kommer här.

 Lätt bana med en lätt handling. Jag satte och kallade in och sen följde jag bara med runt eller gjorde framförbyte in i slalom. Gick jättebra :)

Lakrits körde lite sen var det dags för en paus så Sixten fick komma ut och vi tränade på en speciell sak som jag ska försöka förklara. Till exempel om jag kommer parallellt med ett hinder och måste dra honom mot mig över hindret så att vi nästan krockar i landningen. Sen måste jag putta tillbaka honom så att han kommer till andra sidan hindret igen. Det gäller att vara snabb om man ska in i till exempel slalom. Jag vet inte om det där var förståeligt men det var det vi tränade. Man kanske ser bättre på skissen.
 Blå = Min väg    Lila = Sixtens väg

Vi fick till rätt många såna här "handlingssaker". Jag vet inte vad jag ska kalla dom :S Skissen är rätt otydlig. Det gick inte så bra i början  eftersom jag var för långsam och fegade men på slutet gick det riktigt bra :) Bara en sak: Min hund har lika dålig kondition som jag. Ändå tränar vi nästan varje dag.. Konstigt.

 Lila = Lakrits väg Blå = Min väg
Jag testade Lakrits på samma bana bara för att utmana honom lite. Dock med lite annorlunda handling. Han gick såå fint! Hur lätt som helst att dra i och trycka ut. Kändes jättefin gjorde han :)

För ungefär ett år sedan

Tittade på en film från ungefär ett år sedan. Vi tävlade klass två, i Bjuv och vi missade en pinne med ungefär 0,5 sekunder. Sista pinnen dessutom.. Menmen vi tog den sen! :)

Här är filmen:

 

Och här är från DM 2009 i Kristianstad:




Tänkte jämföra lite och se hur vi har utvecklats och vad vi blivit sämre på.

Min handling:
Min handling vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Jag tycker jag har blivit noggrannare* och har betydligt mer kunskap om var jag ska placera mig och var jag ska trycka eller dra. Jag vågar också mer och försöker att inte tänka "jag hinner inte". Sen finns det brister som att jag ibland är slarvig på att trycka ut innan hinder och då river han. Jag är för sen ibland, har inte riktigt anpassat mig till hans fart. Det måste jag jobba på. Jag stressar honom lite mycket ibland också och starten släpper jag lite för lätt och nästan alltid innan jag placerat mig där jag planerat att vara. Får ta o skärpa mig känner jag.

Sixten:

Hopptekniken har blivit sämre i den där vinkeln jag pratat om. TRÄNA!
Starten har blivit osäkrare, han tjuvar för ofta. TRÄNA!
Farten har blivit bättre.
Farten på balansen är ungefär samma, han är lite osäker på uppgången. TRÄNA!
Kontaktfällten har blivit betydligt sämre. Usch. TRÄNA!
Slalomingångarna är mycket bättre.
Farten i slalom är bättre och han är betydligt säkrare. (Även om han går ur slalomen på DM:et, dock händer det väldigt sällan)
Sixtens hörsel måste blivit sämre.. Eller så har han bara ett otroligt drag på "fel" tunnelingång. TRÄNA!
Svängarna har blivit sååå mycket bättre.

Lite av detta ser man inte så tydligen på filmerna. Det mesta kom väl från mitt huvud och loppen i Tranås. Kändes faktiskt lite nyttigt att göra detta även om det kanske inte var jätteintressant :)

2 dagars träning

Jag glömde blogga efter träningen igår så jag tar det idag istället eftersom jag körde samma sak, iallafall med Lakrits. Jag satte upp 3 hinder och slalom. Två hinder på en raksträcka och efter andra hindret svängde man 270 grader till nästa hopp och sedan rakt in i slalom. Som en box fast med "ojämna" avstånd. Lakrits körde i den ordningen jag skrev. Vi håller på och tränar fart in i slalom. Det går både bra och dåligt. Ibland hittar han ingångarna jättefint och ibland är han totalt lost. Han börjar trappa upp farten när han kommit in i slalomen iallafall. Ser både spår av en-bens och två-bens-slalom. Vi får se hur det blir :) Han hade i övrigt jättefin fart. Hoppas den håller och blir ännu snabbare! :)
Något som behövs jobbas på är ingångarna. Jag måste ta bort handen och inte visa alls för då blir han störd och tittar bara på min hand. Han är väldigt självständig och det känns jättebra. Nu ska jag bara komma ihåg att hålla handen i styr.

Sixten gick också fint. Jag kom på en liten bana av boxen och den blev väl på en 10 passager kanske. Jag testade först ett handlingsalternativ som varierade mycket, många olika byten, och sen ett annat som bestod mestadels av framförbyten. Det första alternativet var både roligast och snabbast. Där fanns mer utmaningar och det krävdes mer skärpning. Vi behöver det, både jag och Sixten, för att det ska gå fort. Synd att jag kom på det efter 3 år liksom.. (Blond)

Valpbilder på mina pojkar <3

 
Lakrits älskade boll. Den är faktiskt jääättefin tycker han :)

 
Mycket dålig kamera. Söte söte Sixten när han var liiten bebis<3

Film

Ny film på Lakrits som tränar volten. Lite dålig vinkel i början och man ser inte slalomen så bra. Filmen ska utökas senare :)


Helgen i bilder


Nästan packat och klart!


Sixten var nöjd, det var ju tävling på G, men Lakrits tyckte inte det var så kul.


On the road.


Trötter


Sover eller vaken?


Vättern, först förväntade jag mig mer. Men sen undrade jag om en sjö kunde bli större?!


"Denna buren va läskig," tyckte Lakrits


"Va e det där?"


Tältet var också lite läskigt..


Färdigt!


Lakrits provar soffan. Notera den moderna inredningen!


"Palatset", vi vände vårt tält så att det blev till ett jättestort tält


Ska den verkligen vara så? Haha,


Trött efter en hel dags bilåkande och tältuppsättande


Tävlingsområdet - fint men lite ojämnt underlag


På lördagen blev det bad. Första gången för Lallis :)


Min stora fina pojke


Kolla spindelbenen x)


Sov som en stock den lille räven


Robinsontime in tha husvagn




Jag skulle vilja påstå att vi behöver takbox


Räddaren i nöden vid långa bilresor

 
Har någon en idol kanske? (Lakrits 3 maj, Sixten förra året)

Det var Tranås det. Blev tyvärr inga bilder på hundar för jag glömde kameran -.-

Tävlingsbloggen uppdaterad

Klicka här


Lyckad träning i regnet

Efter skolan idag gick jag ut med Lakrits i trädgården och tränade. Det regnade en hel del men det var bara bra för då har vi det avklarat. Han brydde sig inte alls, skönt. Jag byggde en volt med 3 hopphinder och slalom och sen körde vi slalom i fart med lite olika antal hinder innan. Han kändes jättefin och hittade ingångarna rätt så bra och i stort sett helt själv. Ibland fick jag rätta upp honom lite så han kom rakt på men mestadels gick han direkt in. Jag belönade bara ingångar i början men sen utökade vi till alla fyra pinnarna. Han kändes jättefin hela passet. Såg en tendens till "en-bens-slalom". Vet inte om det där blev förståeligt så jag slänger in två bilder :)

 En-bens-slalom

 Två-bens-slalom

Foton tagna av mig.

Vi får väl se hur slalomen utvecklas sen och om han får en-bens-slalom. Sixten har ju två-bens så det skulle vara kul o prova på båda. Nu tänkte jag skriva om helgens lopp och sen lägga upp lite bilder från helgen :)

.

Tack för Valborg, sjukt kul!

Hemma

Kom hem från Tranås för ett tag sedan. Det har varit en väldigt rolig och varm (!) helg. Banorna var jätteroliga och dagarna gick väldigt snabbt. Kul! Men sen var det ju någon (undrar vem??) som förväxlade sitt namn med "Spring in och jaga Bc:n på banan!".. Som sagt, undrar vem..
Jag ska skriva om loppen senare eller imorgon. Orkar inte lägga in bilderna nu. :)

RSS 2.0