Stänger ner ett tag

Jag kommer stänga ner bloggen ett tag då mitt hundliv inte är det bästa för tillfället. Öppnar kanske upp igen när Lakrits är bra, vilket kommer ta ett tag. Kan hända att jag bloggar efter tävlingar för att ha det till mig själv i framtiden. Men annars ligger bloggen nere.

Början på ett aktivt bcliv

Nu har Lakrits varit nästan helt haltfri under två veckor. Så igår började vi med lite mer fysiska klickerövningar igen. Inga jobbiga grejer. För tillfället tränar vi på att han sak sätta tassen på min fot och på min häl. Jag höjer foten till olika höjder och så ska han trampa eller vad man ska säga. Tror detta kan vara bra för att få igång kondisen lite och dessutom ta bort stelheten han säkerligen har vid detta laget. Sen har vi börjat med att han ska hoppa mellan mina ben när jag formar dom till en ring. Tanken är att det ska bli högre upp sen men nu är det bara så att han kan kliva över min fot. Jag tänkte hålla på med såna här enkla övningar ett tag för att få igång honom lite. Ska även börja med gymbollen men den ska jag läsa på mer om först. Lakrits igångsättning kommer bli långsam men jag hoppas att kunna ha honom i bra kondis till jan/feb nästa år. Vi ska ta det lugnt helt enkelt. Han är inte helt frisk, misstänker att han kommer börja halta om han till exempel springer. Därför tar vi detta lugnt och försiktigt :)

Vi har bokat en tid hos veterinären på torsdag. Får se vad dom vill göra med honom, klämma ska dom, det har jag bestämt. Men sen om dom vill röntga får vi se. Snart är det ju dessutom dags för HD-röntgen! Han börjar bli stor lillpojken :)


JAAAAAAAAAAA!!!!



Ni som inte följde detta fantastiska ögonblick när Sveriges smallag innehållande Eva Leandersson och Maja, Åsa Söderman och Erik och Patrik Rosendal med Ina tog VM-SILVER, jag tycker synd om er! Ni missade verkligen något!

Sverige inför finaler

Just nu kör lag medium där Sverige diskade två hundar i första loppet. I andra loppet blev det Csilla fem fel, tror jag, Zigo nollade igen och Max diskade sig.
Smallaget ligger 8a så det ska bli spännande senare ikväll :)
I small individuellt diskade sig alla dom svenska hundarna.
I medium har vi Csilla och Troya på fem fel och Max diskad.
I large däremot gick det bättre. Flax började med ett bra lopp men det blev tyvärr disk på slutet. Tux gick in och nollade och så även Noa! Så vi har två nollade largeekipage i finalen imorgon. Kul och spännande! :)

Länk till livesändningen.

Mer VM

Largefinalen pågår för fullt och Sverige ligger 7a med 10 fel. Flax fixk en vägran och Tux en rivning i individuella. Elvis nollade :) Här är en länk om man vill se det direktsänt. Onlineresultaten fungerar inte för tillfället här men detta är rätt länk.

VM-träningen

http://fci2009austria.agilityvision.com/vod/free-video-demand-vod-team-switzerland-and-usa-practice Kolla när Isabell och Noa börjar, starten. Vadå snyggt!!

Sofiero 2009

Idag var det dags för Sofiero. Vi var där klockan sju imorse och veterinärbesiktningen skulle öppna 7.15. Någon som tror att den gjorde det eller? Neee. Jag hade med båda pojkarna. Först kollade dom nummerlapp, vacc. intyg och sen skulle man lyfta upp dom på ett bord så att en funktionär kunde titta snabbt. Tror dom kollade främst ögon. Lyfte Lakrits först vilket jag är glad att jag gjorde för man behövde bara lyfta upp en hund. Så nu har han testat det!
Tävlingen blev försenad eftersom någon glömde hämta Österrikiska VM-domaren Bernd Hüppe någonstans. Han ska alltså döma VM detta året, nästa vecka går VM och man kan se det livefilmat på www.agif-agility.se :)
Det kom iallafall igång till slut och jag var inropare i år igen. Det är verkligen kul på såna här tävlingar där man vet vilka alla är och så.
Dom började med Int. Agilityklass 3 och banan var verkligen rolig! Den var flytig med rakor men ändå mycket sväng och så. Där var svårigheter som inte var helt uppenbara men man åkte dit om man släppte koncentrationen. Med Siss provade jag vår nya startrutin och den lägger vi nog ner direkt och går över till stående starter. Han nosar för mycket i gräset när han ligger. Hela detta lopp var jättesegt men jag var rätt nöjd ända fram till A-et. Kf balans var bra, inte rätt men bra, ett bakombyte i sväng satt fint, gungan bra och slalomingång från kl 15 ungefär satt underbart bra! Sen kom ju då A-et som han HOPPADE IGEN! Körde två hinder och tog sedan A-et igen och han tog kf men stannade inte så då gick jag av banan.
Hoppklassen var också rolig och bra ritad! Började med raksträcka och sen 180 graders sväng tillbaka. Han var duktig jag tabbade mig och svängde för tidigt så han stannade innan hinder 3 som man skulle svänga efter. Han lyssnade ju kanon så det var helt mitt fel. Sen gick resten segt men ok. Vid ett tillfälle kom jag efter och fick gena  så där satt han i en tunnel och sen sprang vi ut. Ett snyggt bakombyte i sväng hann vi med på utvägen! :)
Så dagen var misslyckad men en sak jag gillade var Lakrits uppförande när vi gick runt på Sofiero. Inte rädd för någonting! Bara en vagn som hade stålburar som vällte rundor och förde oväsen. Den hoppade han lite undan för men sen var han helt oberörd. Duktig vovve! Han skällde dock lite i buren men man kan väl inte få allt?

Grattis Linda till ett agilitycert med Spicen och ett hoppcert med Novnov :)

Nästa vecka är det tävling i Trelleborg och Höör!

Bra SBK, inte en dag för tidigt

Äntligen har dom kommit någonvart med SM-kvallistorna. Alla de tävlingar vi startat har blivit registrerade nu och då blev det såhär fint:



                         *glad*

Ser lite roligt ut med en sheltie mitt bland alla bc's :) Stolt över min lille påg :)


Gymboll

Idag testade Lalli och Siss på gymbollen. Vi gjorde inga övningar utan dom skulle bara upp med tassarna. Dom var väldigt duktiga och tyckte det var roligt :) Lalli var mycket enklare att få upp än jag trodde han skulle va.
I helgen ska jag följa med Linda och Magnus till Lund&Partille och tävla Luuuna. :) Sen ska vi till Kalmar med skolan.

UPPDATERING: Fick upp dom helt på bollen båda två. Höll under svansen så dom inte skulle trilla av och det gick jättebra. Ska läsa på om övningar sen får Siss börja med det. Vet inte om det är så bra för Lallis just nu. 

Här har jag läst lite om Gymboll. Lite övningar och så. Gå in på Hundrehab och sen Gymboll :)

Ny design

Har bytt design igen. Har inte direkt kollat hur den ser ut för jag tog den rakt av tävlingsbloggen. (www.retavling.blogg.se) Får se om den får va kvar. Har en del headers och så att välja på.

Testkörd: Hättornas Sixten. Godkänd!

Idag fick jag ett väldigt träningssug så det var bara att plocka till sig första bästa hund som var i behov av träning och pallra sig ut till "planen". Sisselopp blev det som man nog förstår av rubriken. Egentligen var han väl inte etta på den listan men Lallis vilar ju.
Tänkte mest köra en genomkörare på Siss. Kontaktfällt med sväng efter, lite långsamt eftersom han tänkte för mycket. Slalomingångar fungerar till 95 % ur alla vinklar. Känns skönt. Framförbyten och bakombyten har väl aldrig varit något problem men jag ska kolla över dom lite i vinter. Blinbytena kändes jättebra och han fick riktigt fina svängar! Måste ju såklart jobba mycket mycket mer dom men det börjar komma iallafall. Starterna är bra, han blir väldigt taggad av vårt nya sätt. Han vet bara inte vilket som är hans släppkommando så vi tränar mer på det. Han kommer när han inte ska komma och när jag ger rätt kommando ligger han bara kvar och undrar om han får köra.
Med andra ord är jag nöjd med lilla sheltien :) Imorgon blir det träning på Bialitt troligtvis och på torsdag blir det kanske serietävling :)

RSS 2.0