Lite bilder på Siss från Oxie

Här kommer lite bilder på oss från igår :) Carola har tagit dom med min kamera.






Tävling Oxie, Sixten

Tävlade Sixten igår. Första loppet, hopp, började med att jag klantade till ett byte. Skulle inte byta men påbörjade byte ändå och fick stå där o backa o lite sånt skit så det tog lång tid. Resten gick rätt bra men det gick långsamt. Vi blev sjua.
Agilityloppet började bra med att han satt kvar länge i starten. Han brukar tjuva annars. Han tog A-ets kf och loppet kändes bra men seeegt. Han tog alla kf bra och svängade fint och så men det gick långsamt. Vi klarade tiden men vet inte vad vi blev. 10a kanske? Får återkomma med det.

Bilder Oxie

Länk

Tävling Oxie, Luna

Det gick rätt bra igår. Vi nollade första klassen och blev tia. Vääldigt många nollor i den klassen vilket inte var konstigt med tanke på banan. Agilityklassen var inte heller svår tyckte jag men tydligen eftersom där inte var en enda nolla. Luna och jag fick fem fel på nerfarten på balansen annars gick det bra. Tiden räckte till en andra plats och SM-pinne så det var ju bra :)
Ikväll är det Siss tur så vi får se hur det går!

Liten uppdatering bara

Tänkte bara skriva lite vad som händer nu.. Inget att berätta om egentligen eftersom jag inte tränat något. Ikväll är det iallafall tävling med Luna i Oxie, off kl. 3. Sen imorgon är det samma sak fast med Sixten istället. Får hoppas han går lika bra som på Snapphanefejden så kanske vi har chans på placering till och med. Ska försöka jaga lite cert med honom nu i höst. Vi får väl se hur det blir med det!
I veckan har jag också fixat vallningsinstruktör och ställe att valla då, same place såklart. Sen har jag lite annat på g också så det verkar bli bra det här :)
Lakrits haltar knappt idag! Igår hade han jäääätteont så då fick han lite smärtstillande så jag vet inte om det är den som fortfarande sitter i. Hoppas inte det. Jaja, man får ha tålamod med detta. Det blir ju bra till slut! :)

(Försökte ladda upp bild men det gick ju som det gick -.- )

Bilder Snapphanefejden

Det blev en del bilder i veckan. :) Inte jättebra dock. Som vanligt får man ta bilder men länka helst hit :)

Länk

Lakrits

Lakrits är halt igen, rätt mycket, så det blir till att gå ut i husvagnen och hämta Metacamförpackningen.

Sammanfattning av Snapphanefejden

Tänkte skriva en kort (kommer säkert bli lång) sammanfattning av tävlingen och loppen.
Jag tyckte tävlingen var vädligt bra, organiserad osv. Många roliga banor. Har totalt sprungit 18 st. Underlaget var jättejättebra. Plant och gräs. Var också bra att man inte fick ha tält mellan banorna så att man såg alla banor och missade inga banvandringar eller så. Campingen var också bra på grus, ingen el men jag var nästan aldrig i husvagnen ändå. Den enda som var lite sådär var toaletter och duschar. Lite få och lite ostädade. Annars var det en jättebra tävling tyckte jag!
Jag sprang både med Luna och Sixten. Det gick inte jättebra med Luna även om vi fick något bra lopp. Jag håller inte i henne ordentligt ibland och då sticker hon gärna iväg in över det hon tycker verkar bäst. Inte alltid helt rätt då. Sista loppet idag nollade vi iallafall, lite tidsfel dock.
Sixten har gått bra. Lite långsamt idag. Kontaktfällten suger och jag kan inte stressa honom i slalom för då går han ur. Tyvärr tappar vi mycket tid på det.  Det blev någon disk, någon med fel, någon med maaassa fel och fyra nollor (en med 0,34 tidsfel, idag då han var lite seg). Det räckte till en 6e-plats, en 11e-plats och en 20onde-plats och den andra runt 30 någonting. Så nu har vi en massa SM-pinnar. För många :) (Y) Första loppen var inte kanon kände jag. Det var inte förrän idag vi fick till riktigt snäva svängar och jag förberedde honom ordentligt i svängarna. Dock lyckas jag aldrig hålla ihop det hela loppet så vi får några bra svängar och några dåliga.
Tänkte ladda upp några filmer här från våra lopp.

Onsdagens hoppklass
 

Torsdagens agilityklass
 

Torsdagens hoppklass (där står dock agklass av någon okänd anledning)

Lördagens agilityklass
 

Söndagens agilityklass
 

Söndagens hoppklass (här står också agklass :S)


Ja, det var det. Får hoppas det blir fler Snapphanefejdar i framtiden! Då kan lille Lakrits också vara med. Han har slutat ta medicinien nu så vi får se om han haltar.
En sista sak bara, tror jag ska träna om Sixtens kontaktfällt på något sätt eftersom dessa uppenbarligen inte funderar på tävling. Får se hur det blir! :)

Snabbt sista inlägg

Detta blir troligtvis sista inlägget innan vi åker imorgon. Tänkte bara lägga ut en länk till Finlands landslagsuttagning. Allas lopp filmades och lades ut på en hemsida : http://www.royalcanin.fi/agimm09/

Landslaget

Tänkte bara lägga upp hur det blev i landslaget 2009 om det är någon som missat det :) Skrev ju om det tidigare så då kan jag ju lika bra avsluta det också.

Jag har bara kopierat det rakt av från SBKs hemsida

Small

VM-lag: Eva Leandersson och Maja, Åsa Söderman och Erik, Patrik Rosendal och Ina.


VM individuellt: Eva Leandersson och Maja, Åsa Söderman och Erik, Rikard Isoluoma och Lova.


NordM: Eva Leandersson och Maja, Åsa Söderman och Erik, Patrik Rosendal och Ina, Rikard Isoluoma och Lova.


Direktkvalificerad, individuellt, NordM: Elin Hylander och Zimba.


Reserver:

1. Therese Pierrou och Nova
2. Elin Hylander och Zimba (NordM givetvis bara reserv i lag)
3. Jens Nilsson och Silla


Medium

VM-lag: Håkan Ericson och Max, Martina Ericsson och Csilla, Rebecka Glimholt och Zigo.


VM individuellt: Håkan Ericson och Max, Martina Ericsson och Csilla, Martina Ericsson och Troya.


NordM: Håkan Ericson och Max, Martina Ericsson och Csilla, Rebecka Glimholt och Zigo, Martina Ericsson och Troya.


Direktkvalificerad, individuellt, NordM: Annika Mojanis och Izor.


Reserver:
1. Maria Melakari och Yes
2. Rose-Marie Schmidt och Mascot
3. Beatrix Eklund och Soda


Large

VM-lag: Sven Karlsson och Flax, Mette Björne och Tux, Jenny Damm och Elvis.

VM individuellt: Sven Karlsson och Flax, Mette Björne och Tux, Isabelle Emanuelsson och Noa.


NordM: Sven Karlsson och Flax, Mette Björne och Tux, Jenny Damm och Elvis, Isabelle Emanuelsson och Noa.


Reserver:
1. Tarmo Laine och Birk
2. Meta Karlsson och Kolon
3. Maria Takapuro och Neena


Bloglovin'

Skaffar knappen men ja, den lär nog stå nollad x)
Följ min blogg med bloglovin

Uppdatering om Lakrits

Tänkte bara skriva lite om Lakrits. Han fick som sagt smärtlindrande innan idag och man märkte direkt på honom att han blev lite piggare och gladare. Hältan är mycket mycket bättre och syns inte alls ibland. Dock är han vädligt trött och har sovit nästan hela eftermiddagen/kvällen. Vet inte om han ätit upp hela maten men jag såg honom äta lite innan iallafall. Sixten och Lakrits delar ju med sig till varandra av sin mat så man vet aldrig vem som ätit upp vilken skål. Det var iallafall allt.. Just nu sover han som en stock.

Bytt design igen

Skulle egentligen bara byta färg på den andra men hittade denna så nu får den en chans. Får se hur länge den får bli kvar :)


Veterinärbesök

Idag har vi varit hos veterinären med Lakrits. Hon började med att titta på honom när han travade och sen klämde hon lite på honom och konstaterade snabbt att han hade Panostit, typ växtvärk. Han hade väldigt ont i båda frambenen och det var även därför han varit lite nere på sistone. Så nu fick han smärtstillande i 10 dagar och sen skulle jag ge honom om jag såg att han hade ont någon dag. Han har agilityvila såklart men kan hålla med på lydnad och klickerträning så det får vi göra nu ett tag. Känns tråkigt att missa så mycket träningstid i agilityn men blir han inte klar tills han är 18 månader så väntar jag med att starta honom. Bara han mår bra :)
I övrigt tyckte hon att han var väldigt fint och jämnt musklad och att han hade fin kropp. Vägde honom också och lilla bcn väger nu 13,3 kg. 2 kg mer än lilla mamma :)
Ja, det var bara det jag skulle säga.


Problemlistan sommaren 2009

Idag var vi och tränade, jag och Sixten, Lakrits fick såklart va hemma. Vi hade inget riktigt mål med träningen förutom fart. Farten var inte direkt på topp även om den inte var direkt jättejättedålig. Kom iallafall på minst fem saker vi tappar tid på:

1) Jag glömmer ofta att kalla på honom i tunnlar så att han vet var han ska och detta leder såklart till stor sväng efter tunneln om vi ska svänga.

2) Jag har börjat säga "hit"?! Ehm hallå. Heter min hund hit? Nej just det. Inte konstigt han svävar iväg i svängarna eller tar fel hinder! Tror vi snart får skaffa en böterskål för "hit" också Linda!

3) Han saknar tryck i svängar. I svängarna dör han av helt och accelererar inte för fem öre ur svängarna. Träna träna typ.

4) "Favorit" i repris.. Balansuppgångarna tar alldeles för lång tid. Har dock ingen bra lösning på detta, jo, träna den i kombination. Då fungerar det efter ett tag men på tävling får man ju inga andra chanser direkt.

5) Ibland är han för noggrann på kontaktfällten och travar ner. Vill ha galopp in till två av två på! Han gick dock till några rätt fina idag. Han sprang i galopp och ställde sig med baktassarna precis ovanför kanten till slutet av balansen. Han stod då rätt så plant och jag tror han har en bättre chans att accelerera då. Synd att vi inte får till såna på tävling. Men nästa vecka har vi som sagt inga pinnar att jaga och inga certchanser så nu får man ta chansen att "träna". Testatesta! :)


Lite tråkiga nyheter då.. Lakrits har blivit sämre i benet/benen (har svårt att hålla reda på vilket ben eftersom det skiftar lite). Så vi ska till veterinären imorgon.

I helgen ska det städas husvagn för fullt. Vill inte ha några onödiga saker där när jag ska bo själv (vissa nätter iaf). Så där ska städas ordentligt.
Haha, jag satt och tittade på flygbilder på Eniro över tävlingplatsen. Stort ställe det där! Känner mig lite tävlingsdesperat nu.. Snart snart snart! På tisdag (ska vi se om.. ungefär 5 dagar) åker jag, Sixten och Lakrits :D WIHO! Vi ska dessutom träffa Luckys syster Vilja och hans pappas före detta ägare, eller vet inte om han bytt ägare men han bor hos några andra som också har en syster till Lakrits. Ska bli roligt att träffa dom och Vilja. Synd bara att Lakrits troligtvis inte kan leka alls :(:(

Här kommer lite bilder som jag tog på Alexandras hundar. Det blir bättre o bättre med inställningarna nu :)





Lite suddig men kolla tungan (som knappt syns, men den är där! x))





De sista bilderna är lite korniga dels p.g.a. att jag beskurit dom för mkt och dels för vädret.

Bilder från idag

Börjar få till inställningarna på kameran. Fattas fortfarande lite men snartså :)











Lite bilder från träningen bara (:

Årets agilityungdom

Skickade nyss in några resultat till Årets Agilityungdom som SHU håller i. Upptäckte det idag och tänkte att jag skulle vara med. Jag tror inte vi har så stor chans mot Åsa Gunnarsson och Cadi som leder och sen var där en briard som låg tvåa, finns nog en chans att vi slår den iallafall. Hoppas det iaf :)


Träningsplanering

Imorgon blir det träning och jag har tänkt lite på vad jag skulle kunna träna på. Har inte haft så många idéer till Sixtens träning på sistone men nu kom jag på två "huvudingredienser" i vår framtida träning. Vi ska träna självständighet i slalom så att han kan ta den utan att jag är bredvid honom, i samma fart som om jag var bredvid honom, och likadant med kontaktfälltshinderna. Kommer nog använda belöningsskål till detta och så får mamma hjälpa mig om han fuskar :)
Sen ska vi träna fart också, ska försöka få upp maximal hastighet på alla hinder så att vi kan tjäna in lite tid. Hans slalom och kf-hinder är fruktansvärt långsamma i nuläget. Så det får bli lite sån träning nu ett tag. Ska ändra om lite i handlingen också för att köra en mer "snabb" handling, eller inte handla snabbt men handling vi tjänar tid på. Tex inga framförbyte som stoppar honom eller så. Måste lära mig att se tillfällen att tjäna tid på banan, tror jag är rätt dålig på det.
Känner mig lite kluven inför nästa veckans tävling också.. Känns som att hur bra lopp vi än gör kmr vi aldrig komma inom topp 5-7 eftersom han inte är lika snabb som dom snabbaste.. Men sen ska det bli jätteroligt att tävla och experimentera lite också. Nu har vi våra pinnar och vi lär inte ta cert så då kan vi testa lite. Så det ska bli jätteroligt men ändå lite sorgset. Menmen så är det väl med sheltie i fel klass, får hoppas på att Lakrits springer fortfort istället :)


Lakrits har tränat på läxan

Idag har jag och Lakrits tränat lite på läxan till på onsdag. Vi har tränat lite andra saker också som vi haft i läxa tidigare men slarvat lite med. Vi började med utgångsställning som går bättre och bättre. Helst trycker han in nosen mellan mina knä så att han kan sitta där istället, som vi gör i agilitystarterna. Han sätter sig lite långt fram i utgångsställningen så jag fick använda handen som target så att han fattade bättre var han skulle stanna.
Sen tränade vi på stå också. Började att bara klicka när han stod framför mig och sen tränade vi stå under baklängesgång. Han börjar bjuda på stå så det går bättre och bättre.
Sen tränade vi lite target med tassarna och lite med nosen. Det gick bra eftersom han kan det sedan innan.
Jag försökte träna på att han skulle ligga "rätt", alltså inte på sidan med ena bakbenet under sig. Det gick mindre bra. Får fortsätta med det någon dag. Vi avslutade med att träna 2 av 2 på mellan altanen och gräset. Det gick också bra.
Det enda vi får ut av Lakrits hälta just nu är att jag lägger mer tid på lydnaden vilket jag inte gjort annars. Men annars suger detta.. Klämde lite till på honom och nu reagerade han bara på växtverksklämmandet på ena benet, det han varit/är halt i.


Uppdaterat..

.. hemsidan lite igen.

Länk

Hm...

Är väl inte direkt nöjd men det får vara så. Tycker det är skittråkigt att fixa med designen men den andra va bara såååå tråkig.

www.agilityhundar.webs.com

Har uppdaterat hemsidan lite nu :) Ändrat lite under sidorna om mig och hundarna, lagt till resultat och filmer. Lite sånt..

Länk

Sen så kom jag fram till att jag hatar min design här på bloggen. Ska byta header och ändra färgerna. Mer än så orkar jag nog inte. Börjar väl på det ikväll antar jag så det kommer nog se lite konstigt ut, haha :)


PM Snapphanefejden

Nu har det kommit PM till Snapphanefejden :D Snart tävling igen! Ligger på runt 110-115 starter i mina klasser så det är inte lika farligt som Värmlandshoppet där Hopp 3 Large hade 170 (!) starter :)

Snapphanefejdens hemsida

Framsteg hos bc-pojken

Ikväll var det ju som skrivet lydnadskurs. Vi tränade stå, utgångsställning, backa i vinkel, tassar på en sten och snurra runt med bakbenen och så lite andra saker. Lakrits var duktig men lite okoncentrerad, tror inte han tycker det är speciellt kul. Han försökte dra upp på balansen (?!) (skriver mer om det sen) varje gång vi gick förbi.
Och så lite om balansen. Det går framåt! Vi åkte lite tidigare idag för att träna balansen och det gick så bra. Han tar den nu i flyt i trav med ett fint kontaktfälltsbeteende. Lite försiktig ibland uppe på balansen eftersom den buklar ner sig när han går på vissa ställen. Annars var han så duktig! Han tog den kanske 6-7 gånger totalt. Inte mycket kan jag tycka. Tyvärr måste han ville nu igen eftersom han markerade lite på sitt framben. Vi missar så mycket under vilorna. Han har redan varit borta en månad och det blir nog minst 3 veckor till nu. Suck... Så nu har jag ingen att träna med på två veckor. Sixten vilar för att behålla agilitygnistan. Men jag får väl stå ut! Så glad över att han tar balansen så fint! :D Men Sixten får nog in ett pass nästa vecka iallafall och Lakrits kan träna balansen då eftersom han inte tar den fort ändå. Borde inte skada :)

Tack!

Ville bara säga tack till alla er som sagt grattis till att Sixten är klar för SM. Tacktack! :D

Lydnadskurs ikväll

Ikväll blir det lydnadskurs igen. Blir nog någon runda på balansen också för Lilleman. Skriver nog mer ikväll!

Första passet efter hältan

Idag var vi nere och tränade lite i regnet. På schemat stod främst svängar och kontaktfällt men eftersom inga hinder var ute, inkl. balansen, så verkade det först bara bli svängar men sen kom jag på att jag behövde ju bara uppgången/nergången på balansen så jag satte på den o så kunde vi träna kontaktfällt också.
Svängarna gick super. Snacka om smidig hund man har! Han tyckte hinderstöden var för långa så ett tag envisades han med att springa genom stödet (metallhinder med ihåliga stöd). Lite roligt tyckte jag det var men det fick vi ju såklart snabbt träna bort. Men annars gick svängarna super. Använder bara ett hinder nu men har kommit på ett sätt jag tänkte fortsätta på sen när detta känns bra.
Kontaktfällten gick också bra. Lite svårt i början, han satte sig ner på kf men sen lossnade det och gick jättebra. Han står oftast kvar tills jag släpper honom men ibland blir han lite ivrig. Testade det med mig på olika ställen och det gick jättefint. Lite svårare när han började högre upp på balansen men detta var ju det första riktiga passet så jag är nöjd.
Vi hann klämma in lite startträning över hinder och snea inkallningar över hinder.
Vill träna någon mer gång i veckan och sen har jag mailat Linda också om hjälp så jag hoppas hon har tid när dom kommit hem :)

 
Lakrits nästan 8 månader (som har blir idag)

Årets landslagshundar

Sista dagen av uttagningen var ju idag och här är dom som kom med + reserver. Om jag har rätt för mig så ska några (CAG??) först kolla vilka som kommer som "säkra deltagare (dom 4 som tävlar i första hand)" (eller vad vi ska kalla dom) och reserver. Ska bli kul att se hur det blir. :) Här är dom iaf:

SMALL

80 poäng Eva Leandersson och Maja (sheltie)
74 poäng Åsa Söderman och Erik (sheltie)
54 poäng Rikard Isoluoma Lova (sheltie)
48 poäng Patrik Rosendal och Ina (sheltie)

reserver:

45 poäng Therese Pierrou och Nova (sheltie)
43 poäng Elin Hyllander och Zimba (sheltie)
41 poäng Jens Nilsson och Silla (border terrier)


MEDIUM

60 poäng Håkan Ericson och Max (cocker spaniel)
57 poäng Martina Ericsson och Csilla (pumi)
51 poäng Rebecka Glimholt och Zigo (sheltie)
50 poäng Martina Ericsson och Troya (pumi)

reserver:

47 poäng Maria Melakari och Yes (sheltie)
47 poäng Beatrix Eklund och Soda (mellanpudel)
47 poäng Rose-Marie Schmidt och Mascot (sheltie)


LARGE

57 poäng Sven Karlsson och Flax (bc)
51 poäng Mette Björne och Tux (kelpie)
48 poäng Jenny Damm och Elvis (bc)
47 poäng Isabelle Emanuelsson och Noa (bc)

reserver:

43 poäng Tarmo Laine och Birk (bc)
40 poäng Meta Karlsson och Kolon (bc)
39 poäng Maria Takapuro och Neena (bc)   

Kan vara så att jag skrivit fel och som sagt kan det ju ske ändringar.

KÄLLA: Agif's Mästerskapssida


Några av landslagshundarna:


Sven och Flax


Rikard och Lova


Patrik och Ina


Eva och Maja


Noa


Max

Orkar inte ladda upp fler x) Tar ju sju år..

Evig sexa.. *suck*

Tänkte berätta kortfattat om helgen.

Agilityklass (lördag): Rolig bana, svåraste var slalomingången där säcken lurade. Klarade den jättefint dock. (Väldigt nöjd med helgens slalomingångar) Fick en rivning på upploppet i hans "svåra vinkel". Blev 6a, sista SM-pinnen i agilityklass.

Hoppklass (lördag): Nollade med 0,18 tidsfel. Fick en jättesväng där han drog på ett annat hinder än det han skulle till. Blev 7a, sista SM-pinnen i hoppklass.

Agilityklass (söndag): Tjuvade så starten blev lite konstig men vi klarade den. Tog precis balansens kf nergång. Snygg slalomingång! Resten bra, hände något på gungan tror jag men kände genom honom efter och hittade inget och han var som vanligt. Blev 6a igen.. Öh,.. Vill inte bli sexa fler gånger.

Hoppklass (söndag): Första gången jag fått använda nödbromsen, fungerade men han gick ur slalom. GRRR. Lyssnade inte så jag tog närmsta vägen ut och inte ens då följde han mig.

Jaja, andra som haft framgångar i helgen som jag vet och vill säga lite grattis till.

Lindas Spice blev dubbeluppflyttad till trean. Två vinster! Grattis!
Lindas Nova fick cert och SM-pinne och laget vann. Grattis!
Alexandras Nicki tog tre cert och blev dubbelchampion. Blev även nia i landslagsuttagningen. Grattis!
Anns Sally (Märta sprang denna gång) vann och tog cert i hoppklass. Grattis!

Sen var där säkert fler men orkar inte skriva alla just nu. Grattis till resten också iallfall. :)

Sixten klar för SM!

Idag blev min kära lilla sheltie klar för SM! :)

Här är loppen vi tagit pinne i:

Tranås 3/2 plac 8 HOPPKLASS (1/4)
Sydöstra Skåne 17/5 plac 2 AGILITYKLASS (1/4)
Varberg 25/6 plac 6 HOPPKLASS (2/4)
Borås 27/6 plac 6 AGILITYKLASS (2/4)
Borås 27/6 plac 7 HOPPKLASS (3/4)
Borås 28/6 plac 2 AGILITYKLASS (3/4)
Bjuv 4/7 plac 6 AGILITYKLASS (4/4)
Bjuv 4/7 plac 7 HOPPKLASS (4/4)

6 pinnar på två veckor, inte dåligt om man får säga det själv :)

Nu ska vi testa lite vad vi går för resten av sommaren och hösten. Ska bli roligt!

Lakrits film

Här är en del av filmen jag skulle lägga upp för någon dag sedan. Tränade han idag också en stund. Gud va fort han gick! Slalomen är nästan lika snabb som Sixten (Siss har en rätt långsam slalom iofs) och den kommer definitivt bli snabbare. Säker är den inte och han har problem att ta ingången när han springer så fort som han gör nu, det ska vi träna såklart! Balansen fick han ta tre gånger idag och det går framåt. Han gick upp bra sista gången men sen på ungefär halva uppgången till halva mellanpartiet är han väldigt tveksam och stillastående. Men resten är rätt flytigt. Måste börja träna byten nu! Usch va jag har vatt dålig på det. Ska försöka få in ett pass denna veckan :)

Här är filmen


Cirka en månad sen.

RSS 2.0