I brist på annat

Har absolut inget att skriva om så därför blir det en liten nedräckning, hundig såklart.

Nästa tävling, Sofiero 12 september: 3 veckor
Trelleborgs BK 19 september: 4 veckor
Höörs BK 20 september: 4 veckor & 1 dag
Oxie BK 3 oktober: 6 veckor
Sixten fyller 4 år, 19 oktober: 8 veckor & 2 dagar
Lakrits fyller 1 år, 6 november: 10 veckor och 6 dagar
HUND2009 (inte säkert om vi ska åka men jag vill tävla och kolla på NM) 12 december: 3 månader, 2 veckor & 6 dagar
NM 13 december: 3 månader & 3 veckor
Ebba 7 år, 15 januari: 5 månader, 3 veckor & 3 dagar
Lakrits får tävlingdebutera, 6 maj: 8 månader & 2 veckor
Lakrits kommer troligtvis debutera i Hässleholm (tror jag det var) den 15 maj eller 22 maj. Inte helt säker, jag vill gärna åka till Tranås 8-9 maj och där va en klass 1 någon annanstans men det blir nog Tranås (klass 2-3). Dessutom tror jag inte Lakrits är klar tills dess.

Ja, det va väl det som var för tillfället..

Kolla in denna sötnosen också förresten :p

Blindbyteträning

Okej, jag är verkligen askass på blindbyten. Det var väldigt mycket svårare när där inte fanns någon expert som tittade på och påpekade fel. Jag får nog ta och träna ordentligt nu.
Var iallafall och tränade i Bjuv själv innan idag. Blindbyten stod på schemat och jag byggde upp samma kombination som jag tränat hos Jenny. Det första bytet blir rätt bra men sen är den andra och tredje svårare. Jag har en tendens att vänta väldigt mycket på honom och det blir inge bra i ett blindbyte, såklart.
Blev ingen lång träning då det var sjukt varmt. Det var inte speciellt givande heller, fick bara massa funderingar. Det blir till att jobba vidare med detta nästa gång!

En något osmart(?) fråga

Jag har en fråga som kanske någon kan svara på. Stavningen till kontaktfällt, ska den vara kontaktfäLt eller kontaktfäLLt? Jag vill ha det till två L för att få rätt uttal men det verkar som alla andra stavar det med ett L. Någon som kan yttra som om detta? xD

Uppdatering; Haha hade helt glömt att jag skrev detta.. Måste varit trött. Men nu vet jag så okej och tack! :)

Kontaktfält- och stressträning

Det blev lite träning ikväll också. Tänkte bara ta en kortis med Lakrits men Sixten smet visst också med ut så han fick också gå lite. Bra att köra med båda så dom får lite hjärnpaus när vi klickertränar.
Lakrits började med gungan. Det gick jättebra! Han verkar tycka det är roligt och nu höll jag honom i halsbandet och sa "på era platser... färdiga.. kör!" för att peppa honom lite och han va verkligen peppad och drog i kopplet/halsbandet. Duktig var han. När vi slutade var gungan cirka 20 cm över marken och det är framsteg med tanke på att han igår inte vill gå upp öht.
Sen fick Sixten prova kf med lock. Det var lite svårt tyckte han och han letade mest godis i gräset *suck*. Men emellanåt tänkte han faktiskt till och gjorde rätt. Jag kan konstatera även efter dagens pass att jag SUGER på att kasta godis.. :S
Sen fick Lakrits också göra balansen lite för att testa lite hur han kom ihåg. Det gick SÅ BRA! Han var jättetaggade och hoppade ivrigt upp på balansen och sen rakt ner med nosen på locket. Gud vad jag tycker om den hunden! Siss också förstås men Lakrits och jag är mer på samma plan angående träningen :)
Sen fick Sixten avsluta med att träna stress i slalom. Jag höll honom i halsbandet och hetsade honom och sa "klaara fäärdiga KÖRKÖRKÖR" rätt högt och bestämt så att han skulle bli taggad. Det gick jättebra det med. Testade hans slalomingångar också i denna övningen och dom satt varenda en. Han klarade dom från klockan 1-3 jättebra. *Nöjd* I vissa fall ssssch:ade jag också i slalomen och då gick han fortare men jag glömde det för det mesta. En fyra-pinnars-slalom är över rätt fort x) Synd att jag vet att att stressa honom såhär inte fungerar på tävling eftersom han är så laddad och går ur. Ska träna det lite på träningstävlingar i höst, om det blir några såna då :) Annars får det bli på tävling.
Nu får det nog va nog, blev rätt mycket text. Har tyvärr inga nya bilder på vovvsen men får nog fota snart. Ska träna imorgon och då kanske det kommer film eller ngt.

Kvällsträning

Jag och Lakrits gick ut och tränade lite kontaktfält. Ville ha en träning där han va glad och det var han nu :)

Här kommer en film:


Ignorera mig

Det är lite långt gräs så han har svårt att hitta godiset jag kastar. Sen är jag jättedålig på att kasta rätt så det får jag nog öva på. Sen kastar jag vid fel ögonblick. Ska kasta när han inte tittar på mig men det gör han i 99% av fallen..:/ Det är nog det svåraste! Måste bli snabbare.
Gungan gick inte alls i början men som ni ser på filmen fungerade den till slut :) Inte så hög men det är en början!

Kurs för Jenny Damm

Ska försöka skriva det mesta från timmen idag :) Började med Lakrits som skulle träna kontaktfällt eftersom han är halt. Hon frågade vad jag hade lärt för något och jag sa 2 av 2 på som vi har tränat men att jag inte riktigt visste hur jag ville ha dom. Hon sa att hon tyckte jag skulle jobba vidare med det men lägga till nosduttar och träna med lock. Jag fick sen visa hur jag tränat och det gick inge bra för jag kom knappt ihåg hur jag gjort. :S Sen visade hon hur hon tränade och vi hade då med locket. Det gick jättebra, han var lite seg och låg idag men det var troligtvis pga att vi tränade på kontaktfältshinderna som han är rädd för. Hon visade iallafall hur jag skulle träna kontaktfältet på balansen och sen pratade hon lite om släppord. Jag har valt okej sedan innan. Hon sa att jag antingen skulle vara stilla när jag sa okej eller i rörelse, välja en av det och sen vara konsekvent. Jag tror jag ska ha stillastående men kan inte riktigt bestämma mig. Hon pratade rätt mycket om kontaktfältet på balansen och klickern och locket. Väldigt nyttigt tycker jag eftersom jag fick svar på en hel del saker jag tänkt över.
Sen gick vi över till gungan där jag berättade hur jag tränat den, alltså typ nästan inte alls. Sen berättade hon hur hon tyckte jag skulle träna den och vi började med det. Det gick ut på att han skulle skapa dunsen själv. Jag satt på ena sidan nedgången till gungan och han stod på andra (han hade koppel hela tiden, på balansen också, för att känna sig trygg) och sedan hade jag godis i handen som jag höll över gungan och han var då tvungen att sätta tassarna på gungan för att få godiset. Hade med klickern också. Det gick bra, han tyckte det var lite läskigt så vi måste träna mycket på detta. Sen berättade hon lite hur jag kunde fortsätta men det men det ska jag höra mer om innan jag fortsätter tänkte jag. Sen tog hon fram en liten bräda som var som gungan fast typ 10 cm hög. Vi gjorde samma sak på den och sen fick han gå över den lite. Det gick bra och då var han jätteglad :D Ska nog bygga en sån själv :)
Sen gick vi över till Sixten. Hon frågade om jag ville träna handling i allmänhet eller något annat. Valde blindbyten för det sög jag på. Gjorde en kombination som blev till två och det gick bra på slutet. Hon pratade mycket om linjer, något jag  tänker alldeles för sällan på kom jag på. Måste lära mig att tänka på det. Iallafall, blinbytena gick bra i slutet. Måste träna jättemycket på dom.
I blindbyteskombinationen ingick ett framförbyte och jag har bestämt att nästa gång får det handla om handling i allmänhet för mina framförbyte finns någonstans där jag inte vet var dom är. Är helt okonsekvent märkte jag.
Hon pratade också om att jag ska jobba mycket med stress med Sixten. Göra en övning som vi gjorde idag så att han stressar lite mer. Jag ska stressa honom när vi springer också så att han springer fortare.
Dessutom ska jag jobba mer med rösten hos båda hundarna.
Detta passet kändes jättebra och jag fick mycket att tänka på! Ska träna på onsdag och jag är riktigt taggad :D Skulle filmat men det börja regna så in i h*lvete. Sixten strejkade nästan. Det får bli nästa gång det med. :)

Haha och förresten. Lakrits pratade lite med Lotus och han blir lika glad varje gång han träffar annan bc! Så kul att se :d

Nöjd!!

Precis hemkommen från en privattimme för Jenny Damm. Är mycket nöjd och har en hel del nytt att lära in och träna.  Skriver mer sen!

Klickerpass

Tänkte filma lite från ett klickerpass sen. Kommer nog ett inlägg senare ikväll! :)

Orkar inte xd


Omträning

Hösten och vintern kommer troligtvis handla om omträning av Sixtens träning. Jag ska också försöka ändra på min handling lite så att den blir mer offensiv så att vi sparar tid och kan närma oss att ta cert iallafall.
Här är de saker jag än så länge tänkt träna om.

SIXTEN

Starterna
I nuläget tjuvstartar Sixten väldigt ofta och det gör att vi inte får så effektiva starter utan kommer igång efter typ halva banan. Jag tänker ha att han ska komma in mellan mina knä och sedan ligga ner. Att han ligger ner ska förhoppningsvis säkra för tjuvstarter lite. Sitt fungerar inte för oss just nu. Att han ska gå in mellan mina knä tänker jag ha för att vi får bättre kontakt på då har jag märkt när vi tränar. Han är mer med i hjärnan och tänker. Idag lärde vi först in att han skulle komma in mellan mina knä och sen lägga sig ner (sitt->ligg). Sen tränade jag på att han skulle ligga kvar var jag än var, om jag sprang och hetsade honom och att han skulle ligga kvar tills jag sa "okej". Det gick jättebra så det ska vi fortsätta med. (Tänkte skriva mer om dagens träning efter detta inlägg)

 

Kontaktfälltsbeteendet
Detta fungerar inte heller. På träning är det jättefint men på tävling hoppar han nästan varenda gång (alltså han hoppar ine men han hoppar nästan). Ska föra in nose touches i 2x2 så att han fokuserar lågt och söker sig ner. Håller på att lära in dessa på target på marken.
Jag vet att han hoppar på tävling för att jag låtit honom slarva.. Men nu känner jag att jag vill lära om dom lite och förhoppningsvis få dom snabbare, säkrare och bättre.



Slalomen
Den ska väl egentligen inte tränas om men den MÅSTE bli snabbare. Hade i nuläget velat ha om honom till enbenstekniken istället för tvåbenstekniken men det blir nog svårt att lära om. Får se hur jag ska göra här. Ska höra på måndag tänkte jag.
Helst skulle jag nog vilja få honom att gå lägre och ha enbenstekniken. Just nu studdsar han väldigt mycket.


Tvåbenstekniken         Bild: Jag


Enbenstekniken          Bild: Jag

JAG

Blindbyte
Dom är INTE bra. Dels för att jag inte vet riktigt hur jag ska få dom bra och dels för att jag därför inte tränat så mycket. Blir också till att höra om på måndag då det är det första jag vill träna med Sixten.

Handlingen i allmänhet
Kom inte på någon bra rubrik. Men jag vill få en offensivare och snabbare handling som jag skrev innan. Måste tänka mer på detta när jag tränar och går banan. Tänkte tänka igenom allt jag kan och se vad jag kan göra för att få det bättre. Tänka hur jag vill att det ska se ut och sen träna efter det.

Tävlingshandlingen
Ingen bra rubrik här heller. Det handlar bara om att jag måste handla likadant på tävling som jag gör på träning. Jag är JÄTTEdålig på det. Måste skärpa mig!


Det var vara allt för nu. Skriver kanske ett inlägg till sen.

Nosduttar på lock

Idag har jag och Lakrits börjat lägga över nosduttarna, som vi haft i handen, på ett lock. Jag kan inte riktigt bestämma mig hur hans kontaktfält ska se ut och har tänkt lite på nosduttar. Mitt mål med kontaktfälten skulle i så fall vara att han fokuserar lågt och långt ner och sedan ta bort stoppet så att det blir ungefär som ett running contact men inte riktigt så ändå. Eller ett väldigt kort stopp så att det blir spring-stanna kortkort-kör. Mest för att spara tid mot alla andra snabba hundar.

Iallafall, det gick rätt bra faktiskt. Började med att ha targeten i handen och det gjorde han klockrent från början. Sänkte den lite i taget och det gick bra. Problemet kom när jag la den på marken. Han är hellre framme med tassarna i det fallet. Vilket man ju förstår eftersom vi tränat mycket med tasstarget. Vi fortsätter med detta i veckan och hoppas att det sitter till på måndag!


-

Bloggen uppdateras typ aldrig just nu men det finns en enkel anledning vilken är att det händer ingenting hundigt just nu. Ingen träning eller så och det kommer det heller inte bli förrän nästa vecka. Vill att hundarna ska va pigga och arbetsvilliga på måndag så vi sparar lite på krutet just nu. Inte för att Lakrits behöver det men han e ju halt, Sixten däremot får inte få överdos av agility om han ska tycka träning är roligt.  Lakrits är iallafall lite bättre nu. Fortfarande halt dock.
Men iallafall, skriver nog nästa vecka!

BC-bus och Brandbilen på Österlen

I helgen var vi på Österlen hos min morbror med alla vovvarna. Här är lite bilder på mina fiina pojkar <3








Ser helt knäpp ut, men det är han ju också ;)


It's a flying Poodle


Sixten aka Brandbilen


Men gla e han sheltiepojken<3


<3<3<3<3





Har inte berättat en rolig sak kom jag på. Har nog aldrig sett Lakrits ska glad och leksen som när han träffade syster Vilja på Snapphanefejden. Han hade sååå kul, tror han kom ihåg henne faktiskt :)
Dessutom är han knappt halt idag så kanske hinner han bli frisk och någerlunda igångsatt till den 17 augusti. :)

Agilityfilmer

Har suttit och tittat lite på agilitfilmer från USA, tror jag det var. Rätt intressant att jämföra hur det är här och där. Tycker man ser fler snabbare hundar men inte lika tekniska så det jämnar nog ut sig rätt bra.

Klicka här om du vill komma till sidan

RSS 2.0