Plugg, plugg, plugg

Det har inte blivit något inlägg de senaste dagarna eftersom vi har haft prov som har behövt pluggas på. Vi hade franska i onsdags som kändes rätt så bra och igår hade vi so-prov. Jag har ALDRIG skrivit så dåligt på något prov! Gud, jag fasar för att få tillbaka det.. Det blir till att skriva extra uppgift, en väldigt bra extra uppgift. Igår var det iallfall valpkurs och vi tränade stanna, sitt kvar och lite till. Minnet sviker mig för tillfället. Lakrits var lite utflippad och ville mest gräva i sanden.
Innan vi började körde vi lite mellan hinderstöd. Det går bra men han drar mycket mot mig. Men efter mer träning rättar det väl till sig. :) Nu ska jag inte skriva mer. Ha det bra! /Rebecca

Sovmorgon

Idag hade vi sovmorgon och började inte förrän klockan 9. Eftersom mamma och pappa började jobba vid tolv igårkväll så kunde jag dessutom sova längre då dom kom hem i tid för att köra mig. Vi började med kemi i skolan och det var dagens sämsta lektion. Ni som var där vet nog varför.. Suck.
Efter rasten, som vi hade efter kemin, hade vi svenska och sen hade vi lunch. Något som hette något med ugn och korv. Sen hade vi matte, so, musik och idrott. Kom nyss hem och nu är jag ensam hemma vilket är sååå skönt. Speciellt efter skolan.  Sitter och lyssnar på¨min spellista på Youtube för tillfället. Hittade en låt jag letat efter.. Äntligen :) Nu ska jag sluta skriva. Hejdå! /Rebecca

On the "mark"..

Idag var jag i skolan över en timme innan jag egentligen började. Några i vår klass skulle ha lektion men det blev inte av men jag var iallafall inte ensam. Började med biologi där man fick ta blodbrov, frivilligt som tur var annars hade jag väl börjat gråta som vanlig. Vilken mes man är.. Det var iallafall bara två stycken som gjorde det och jag tittade inte ens. Tanken var att man skulle se vilken blodgrupp man tillhörde.
Nästa lektion var SO och där hade vi bara OH-genomgång. Sen var det engelska där jag, Elli och Oskar fick göra muntliga nationella proven. Det gick väl sådär för mig. Jag fick in ett "on the mark" som skulle varit "on the ground*". Smart! Sen var där nog ett och annat Ja också. Man får ju inte prata svenska alls så det kändes ju väldigt lyckat. Efter engelskan hade vi lunch, köttbullar och potatis och sås, och sen hade vi franska där vi tränade till prov. Sjukt seriös lektion! Jaja, rolig var den iallafall! Sista lektionen var idrott där vi sprang bip-test. Jag sprang som vanligt inte bra eftersom jag inte har någon vilja för sådant där skit. Resten av lektionen gjorde jag ingenting på. Slutade 15.20, åkte hem och nu sitter jag här. Ska snart ut med hunden. /Rebecca

Haket och "Mello"

Igår var jag och Elli som sagt och åt på Haket. Jag åt kycklingfiléburgartallrik eller något annat med ett sånt långt namn. Den var god iallafall, åt även vitlöksbröd och ja, det var verkligen Vitlöksbröd. Fasen vad man luktade sen så vi gick in i närmsta ICA-butik och köpte tuggummi. Vi var inte i stan så länge utan vi åkte till Bjuv och gick till ICA där också. Sen hämtade mamma oss och vi åkte hem och spelade Wii. Boxning, kan säga att jag har träningsvärk. Sen tittade vi på Melodifestivalen. Inte en enda riktigt bra låt, inte för att där brukar vara det i Melodifestivalen men detta var nog den sämsta hittills. Sen blev det mer tv, jag somnade inte förrän 2.20.
Imorse vaknade vi vid tio och Elli skulle till Väla så hon åkte hem nästan direkt. Jag satte mig vid datorn och satt där(här) ett rätt bra tag. Sen kände jag att det var dags att börja läsa den där svenska-boken. Den var helt okej, men jag läste bara runt 25 sidor. Jag får fortsätta senare. Resten av dagen har jag tittat på tv och lyssnat på Michael Jackson. Det är skönt att vara ensam hemma. Ikväll är det One Tree Hill och Gossip Girl och lite till. Jag ska plugga SO också.. Detta kommer bli en tråkig dag.
Nu ska jag plocka ner min hund från fönsterkarmen och sen ska jag nog lämna datorn ett tag igen. Ha det bra! /Rebecca

 Bild sen i somras på Sixten på vår lilla plan.

Första halvan av idag

Idag gick jag inte upp förrän elva, tidigare än veckans andra dagar men ändå sent. Lakrits mådde illa på morgonen så han fick vara ute hos dom andra men nu skulle han absolut inte vara där längre. Han skällde, gnällde och hoppade på gallret. Jag tog in honom till mig igen men då var han bara ännu pestigare så det fick vara dags att gå upp. Åt frukost och sen gick jag ut med vovvarna i trädgården. Lakrits tycker det är väldigt orättvist när inte han får vara ute med dom andra. Ebba och Sixten sprang runt runt runt och Lakrits skulle såklart vara med. Han är väldigt snabb för att va så liten. Vid tolv duschade jag och sen har jag suttit här. Skulle fixa med Tävlingbloggen men det blev så fult (jag ändrade bara bakgrundsfärg, men den va ful) så jag gav upp. Nu ska jag lämna dator och snart ska jag göra vid mig. Ha det bra! /Rebecca

00.08

Nu har jag suttit här och nördat i några timmar.. Mest fixat med koder och så. Det är faktiskt inte så sårt när man har kommit in i det. Vi får se om det blir något mer på denna bloggen men retavling (ja, den fick heta så ändå.. jag orkade inte riktigt tänka ut något annat och namnet gör det ju ganska klart vad den handlar om) ska jag fixa när jag får ork och lust. Dags att sova så nu ska jag bara packa ihop datorn, plocka undan på bordet och bära in en väldigt söt och trött liten (liten och liten, jag tror han ligger på mediumhöjd nu, tre månader gammal, tur att han ska bli large) bc-kille i sängen. Godnatt! /Rebecca


 
Inte bild från nu, men det är iallafall Lackis på sin absoluta favoritplats i sängen :)


Designa din blogg

Jag gick in på www.designadinblogg.se lite tidigare ikväll och jag kan verkligen, verkligen rekommendera den sidan om du inte är så bra på blogg.se. Har testat lite olika saker på bloggen, bland annat flikar ovanför inläggen där det står Tävlingsbloggen och Vanliga bloggen. Tävlingsbloggen har jag inte ens börjat på utan den är mest där för tillfället. Nu ska jag spana vidare på Designa din blogg. Ha det bra! /Rebecca

Testar ett videoklipp:


Tävlingsblogg?

Nu när jag har ny blogg, för typ 7e gången, så får jag väl ta och skriva om lite annat än bara hundsaker. För tillfället sitter jag och funderar på om jag ska ha en tävlingsblogg. En som liksom bara handlar om tävlingar vi åkt på. Den kommer ju inte uppdateras speciellt ofta då men det skulle nog vara bra för mig själv också så att jag kommer ihåg vad det var jag skulle träna på eller vad som gick fel. Vi får se, isåfall måste jag ju komma på ett namn. Det kommer nog börja på re (som såklart står för rebecca ericsson men det hade ni väl redan listat ut) men efter det vet jag inte. Det skulle ju varit något som retävling men ä går ju inte och jag vill inte ha tavling.. Om ni har något förslag så får ni gärna skriva det.
Nu ska jag väl bara surfa rundor lite i några timmar (datanörden som jag har blivit). Imorgon ska jag och Elli först äta på Haket och sen ska vi se Mello (som det tydligen kallas nu för tiden?) hos mig.
Jag har fortfarande inte tittat på skolböckerna, jag kommer ju aldrig hinna läsa klart boken till på onsdag, så långsamt som jag läser! Och SO:n.. Suck!
Kom på en sak till jag kan göra idag, välja kläder till imorgon. Jaa, det ska jag göra senare. Man måste ju roa sig på något sätt. Mina föräldrar sover redan så det är helt tyst och tråkigt i huset. Nu ska jag sluta skriva detta helt onödiga inlägget. Ha det bra och godnatt om du ska sova! /Rebecca

Valpkurs och skogsrunda i snön

Igår var vi på valpkurs som vi är varje torsdag. Vi började med targetplatta och lilla Lakrits fick visa hur man gjorde, vi har ju tränat det innan. Han var så duktig så. Sen när dom andra lärde in targetplattan tränade vi på att ha den på avstånd så att han sprang bort till den ungefär 2,5 meter bort. Det gick bra det med. Efter det tränade vi på Varsågod. Vi lade en godis på marken och höll hunden i halsbandet, när hunden tog ögonkontakt sa man Varsågod! och så fick dom ta godisen. Det var lite svårt i början tyckte Lakrits men i slutet lossnade det.
Efter Varsågod! gick vi ut och tränade på att skvallra, det gick ut på att när man till exempel var ute och gick med sin hund och man mötte en annan hund så skvallrar hunden genom att först fästa blicken på den mötande hunden och sen komma tillbaka till föraren istället för att börja dra fram till den andra hunden. Sen tränade vi inkallning med targethand, det gick jättebra och det var faktiskt väldigt smart. Till sist tränade vi på sitt igen, det gick bra men jag och Lakrits kom inte så långt, jag måste träna lite hemma också. Inte bara träna massa annat, även om det är mycket roligare. (Haha, just nu ligger Sixten på rygg i biabädden och morrar och gnyr i sömnen. Han är så sööt. Lakrits bara: va gör du??)
Jag glömde skriva att jag och Sixten tränade lite agility innan kursen. Vi körde en dubbelbox och tränade lite bakombyte, framförbyte och blindbyte. Det gick bra fast han var väääldigt seg. Jag testade att springa bredvid ett hinder  utan bom med Lakrits bredvid mig (han skulle då ta hindret) och det gick jättebra. Han lär sig snabbt på båda sidor.
Idag var vi ute och gick i skogen när det snöade, som det har gjort hela dagen. Helt plötsligt när vi vände oss om så hittade vi inte Sixten, så tittar vi in i skogen. Då står han där, 20 meter in, och glor på oss som ett fån. Han fick gå i koppel resten av rundan, världens mest nonchalanta* sheltie.
Igår var Ebba och veterinären men sitt ben som hon har varit halt i. Det visade sig att hon hade ett bogfel. Tydligen vanligt hos labradorer.
Innan jag slutar tänkte jag ladda upp några bilder från i onsdags när vi var i skogen.

Bild 1: Den långa, långa vägen vi går på.
Bild 2: Lakrits-långben
Bild 3: Lakrits med en mycket fin pinne
Bild 4: Den fina pinnen igen
Bild 5: Sixten springer
Bild 6: Man måste ju konditionsträna inför säsongen säger Sixten och då måste man ju springa lite till
Bild 7: Tyvärr blev där igen bra bild på Ebba så det får bli en från i somras.
      

Fixade lite med bloggdesignen men ja, jag är ju ny på det där så jag får väl fixa om det någon annan dag. Ha det bra! /Rebecca

RSS 2.0