Få blindbyten, enkla slalomingångar och omtagna kf

Ja, det blev inte riktigt som tänkt idag även om jag försökte hålla mig till planen. Första klassen, agility, bestod av en bana jag redan sprungit en gång innan, för två år sedan. Det var samma bana som Sixten debuterade på -07. Det gick faktiskt sämre denna gången än då.. Ojsan. Men nu körde jag ju mer "vågad" handling och det var definitivt mitt fel att vi diskade oss. Han gick bra. Tog starten fint och slalomingången satt som en smäck. Lämnade honom i slalom (högerslalom) och det gick jättebra. Balansuppgången var dålig, väldigt tveksam. Kf tog han bra och han stannade som jag ville. Sen skickade jag ut på ett hopp och sedan in i en tunnel på andra sidan balansen. Det gick bra, hade balansen mellan mig och Sixten. Disken kom vid ett blindbyte där jag hamnade fel efter bytet och stod för långhoppet som skulle tas. Han tog ett annat hinder. Resten gick bra men jag fick ta om både gungan och a-et eftersom han inte stannade som jag ville. Han tog kf bra men jag ville att han skulle stanna.
Hoppklassen var inte heller svår och med en lätt ingång efter en raksträcka. Man kom hopp långhopp hopp och sen skulle man svänga typ 75 grader åt höger och jag tänkte då att för att försvåra ingången skulle jag bara säga slalom och inte signalera sväng utan han skulle söka fram och sen skulle jag bakombyta slalom fast det inte behövdes. Sixten sökte inget slalom utan sprang rakt fram ut i tomma intet så jag tog om svängen. Nu gick det jättebra. Fick in två blindbyte, ett efter tunnel och ett efter ett boxhörn. Är mycket nöjd med det förutom att svängen blev lite stor. Sen fick jag inte ett svängbakombyte också. Vet inte om ni fattar vad ett svängbakombyte är men det är ett bakombyte där han ska svänga från mig efteråt. Det gick jättefint och han fick en tajt sväng. Duktig vovve. Tyckte han gick fint annars men jag skulle utmana honom lite och det gjorde jag. Såg att där va saker att träna mer på. Kul!

Tog bilder som kanske kommer ut. Blev inte så bra.

Kommer inte på något..

Idag blir det inte mycket bloggning. Vi har husvisning och så måste jag städa, borde inte sitta här nu egentligen känner jag.. Det blir iallafall träningstävling i Råådalen ikväll. Ska checka av lite saker till helgen. Slalomingångar (hoppas på svåra), blindbyten och framförallt kontaktfällten! Han ska stå denna gången.. (2 av 2 på) Skriver väl imorgon igen :)

Lakrits agilityträning 7 månader

Ett klipp från någon vecka sedan. Kanske till och med en hel månad sen. Han har ju inte gått något på 2 veckor och innan dess bara 1 pass och sen litet uppehåll innan dess.
Vi tränar iallafall slalom. Säkerhet och slalomingångar i fart. Både höger och vänsterslalom såklart. Det går rätt bra och han börjar få upp farten. Där är med en snutt när han tar ett förflyttat staket också på slutet. Inte så bra fart där. Tror det beror på att han är osäker på vad min handling betyder. Vi har inte direkt superkört bytena. Svängar har vi inte heller kört så mycket men det ska vi börja medi veckan eller nästa vecka. Annars går han jättebra på allt nu. Utom kf då..

Går inte att spara filmen!!!! GRRRRR. DÖ DATORN DÖ.

Ulricehamns BK

Ska försöka komma ihåg alla 4 loppen men vi får se hur det går!

Lördag.

Agilityklass 3:
Enda loppet som finns på film. Han gick bra. Fick en väldigt vid sväng men han klarade en svår slalomingång och tog alla kf. Nöjd med honom!

Resultat: 0 fel 37.72 sek. (kommer inte ihåg ref.)
Plats 6 SM-pinne (2/4)



Hoppklass 3: Har för mig att han gick bra. Lite långsamt enligt klockan. Glömde hålla honom i någon sväng så vi tappade lite tid där.

Resultat: 1,75 fel 38.75 sek (37)
Plats 7 SM-pinne (3/4)


Söndag.

Agilityklass:
Svår bana! Många diskade sig men vi tog oss genom. Började med två tunnlar som stod med ingångarna precis intill varandra. Klarade alla kf. Han var lite seg men vi tog oss genom. Klarade tiden precis.

Resultat: 0 fel 46.62 (47)
Plats 2 SM-pinne (3/4)

Hoppklass: Rätt simpel bana. Tog oss genom denna också med en rivning på nästsista hindret. Det gick inte fort detta loppet men han gick bra annars.

Resultat: 6,nått fel 36,nått (35)
18 plats

Vi hade blivit 8 utan rivningen så vi hade missat pinnen med en placering i vilket fall som helst. 

Han gick iallafall mycket bra hela helgen! 32 graders värme. Nollade 3 av 4 lopp och tog även SM-pinne i dessa. Vi fattas bara en i varje nu. Känns riktigt bra detta och bådar gott att vi redan har så många pinnar. Lilla sheltien :)

Varbergs BK

Förra veckan var det tävling i Varberg. Började med hoppklass, rolig bana! Vi fick bra flyt och han sprang på jättefint! Någon stor sväng efter en tunnel och kunde släppt bättre på honom före sista hindret. Han gick jättebra tyckte jag och vi klarade tiden med 3 sekunder ungefär :) Det är bra för oss i en hoppklass.

Resultat: 0 fel 33.95 sek. (37)
Plats 6 SM-pinne (2/4)




Agilityklassen diskade vi oss i. Lite seg start fick vi och jag tappade bort mig när han tjuvstartade. Hittade inte tunnelingången men det löste sig. Gick bra sen. Tvekade ytterst lite på balansuppgången. Fint kf, A-ets kf var lite högt men han tog det och sen efter A-et rev han långhoppet. Höll på att missa gungan, tog den fint iallafall även om han höll på att trilla av.  Sen lät jag han bara springa när han missade slalomingången. Tog inte en snurr på slutet. Hade han inte rivit långhoppet hade vi nog fått en topp 5 placering eftersom 5an hade tidsfel vilket han nog inte hade fått.. Synd men det får man ta!

Resultat: Disk.



Jag är nöjd med honom!

Inlägg ett av fyra(?)

Som sagt var vi ute och tränade starter nyss. Vill ha snabba starter eftersom man ju faktiskt sparar någon hundradel om man har bra fart över första hindret. (Slog mig precis nu när jag skrev detta att jag ska tävla klass 1 nästa år, f*n va kul det ska bli! :D) Så vi tränade snabba starter från sitt. Det gick bra, han var väldigt laddad! Fortsatte springa en bit för att testa farten också och den var kanon. Accsar jag accsar han. Så det är bra. Märkte att om jag sätter han, går en bit och kallar in och sen börjar svänga händer det att han genar och går på min insida. Vi tränade lite på det och ska forsätta. Behövdes bara att jag sa Lack så gick han rätt.

Nu ska jag blogga om Varberg, Ulricehamn och lägga upp ett träningsklipp på Lakrits. (Ska bara fixa med filmerna först. Kommer nog ta ett tag)


Lakrits tittar på agility i  Borås

Snabba starter

Är klar med kameran nu. Den började bråka som vanligt! Orkar inte blogga nu, är så varm. Ska ut och träna snabba starter med Lakrits. Han ska sättas igång nu så vi börjar med att bara springa lite. Tänkte simma i havet någon dag i veckan också :) Skriver sen!


Öhh..

Nu ska jag brottas med den lille kameran så att jag kan skriva om veckans tävlingar.. Usch..

Bilder från Varberg och Ulricehamn

http://picasaweb.google.com/reagility

Fortfarande dum..

Går fortfarande inte att ladda upp bilderna. Grrrr...

Dum..

Picasa vill inte som jag.. Kan inte ladda upp bilderna. Försöker igen imorgon.

Tävlingsbyte

Det blir inget Åtvidaberg för oss till helgen.. :/ Dumma starttider på klasserna och mina föräldrar kunde inte ta ledigt på måndagen. Ringde till Ann som är tävlingsledare i Bjuv och vi fick efteranmäla, ska hjälpa till också. Så det blir tävling på hemmaplan istället. 2 år sedan jag tävlade Bjuvscupen tror jag. Så tävling blir det iallafall.
Ska skriva om veckans tävlingar senare ikväll eller imorgon tror jag. Är lite trött i huvudet efter helgen känner jag. Blir mycket feltryckningar x)
Fotade en del också. Både Varberg och Borås. Så bilder kommer sen när jag redigerat. Trodde på typ 150 bilder men kameran sa 450.. Oops. Kommer ta tid -.-  Skriver när jag laddat upp dom.

Snabbrapport

Målen gick bra. Bara kf på a-et som inte var jättebra. Det blev iallafall en frivillig disk och en 6e plats med pinne. Han gick jättebra! :) Kommer längre rapport efter helgen.


Mål för ikväll

Tävling i Varberg ikväll som jag skrev igår (?). Blir hämtad om en timme ungefär . :)
Satt och tänkte lite på mål till ikväll och kom fram till tre stycken:

Vi ska springa så fort vi bara kan.
Ska vi ta SM pinnar måste det ju gå fort fort så vi inte ligger allt för långt efter alla snabba bc och kelpies och andra snabba hundar.

Han SKA ta kontaktfällten.
Inga missar denna gången. Ska vara sträng mot honom på kf. Vi har tränat på det och han borde inte hoppa. Men jag ska va sträng iallafall. Inte glömma bort orden som jag brukar. 0:or som gäller ikväll!

Jag ska lita mer på honom.
Vi tappar mycket fart på att jag inte litar tillräckligt mycket på honom. Främst i slalomen. Ska släppa lite mer på honom ikväll, inte för mycket dock så det blir fel.

Hoppas jag lyckas med detta. Haha, glömmer väl allt när vi springer som vanligt. Det är offensiv handling som gäller ikväll. :) (Y)





Jätteroligt.. Verkligen..

Idag har det varit lydnadskurs igen. Lakrits var duktig. Tränade mycket med fokuset. Sen var det lite targetsticka, inkallningsövning och backa också.
Efteråt skulle vi ta balansen en gång. Då kommer en från kursen och börjar smälla med gungan och använda andra ljudliga hinder så att Lakrits blir skiträdd och var väldigt nära på att hoppa ner från toppen av balansen. Jättekul ju! Inte speciellt.. Fram tills dess gick han såå fint och hade nästan flyt dessutom, men sen hände det där och allt blev hackigt och vi fick va stillastående ett tag för att hindra honom från att hoppa ner. Så nu är vi tillbaka på ruta 1 igen.. Vi som precis lämnat och började få lite flyt. Jaja, ska iallafall inte träna med henne närvarande igen.
Han fick ta en högerslalom också. Den tog han sååå fint! Väldigt bra fart i slutet. Fick börja om typ 2 gånger för att han tyckte det gick för långsamt och hoppade över portar men den gången den satt var det så fint! Sen fick han ta korta tunneln lite och det var så roligt så roligt tyckte Lallis :) Längtar tills vi kommer igång igen.

Imorgon är det tävling. Sen åker vi på fredag till Borås och tävlar där hela helgen så i värsta fall blir det inte bloggning förrän på måndag. Vi får se :)

SM-bilder

Fler bilder från SM som jag tyckte blev rätt så okej. :)


Veronica och Excell


Anja och Chilli


Arwen


Sven och Flax - Guld ind. large







Nu orkar jag inte redigera fler. Är ju inte bara dessa jag redigerar utan det blir ju en 50 bilder gången. Tog ju en hel del bilder.. :) Kommer nog fler någon annan dag jag har tråkigt.

Körde genom slalom och balanshinderna lite

Var och tränade lite snabbt i Bjuv innan idag. Vi körde genom slalom och balanshinderna lite till veckans slut. Sixten hade ingen fart alls i början, travade runt. Troligtvis på grund av värmen. På slutet blev det lite bättre. Mamma fotade också lite så här kommer lite bilder :)









Borstade också Siss innan idag. Tog bara ungefär 1,5 timme med ett antal avbrott för att han skulle jaga bilar -.-
Fick klippa bort lite runt bakbenen för att det gjorde för ont att borsta ut. Tur att det inte syns iallafall! xd


Ehm..

Vad drömde han sen?


Mina favoritbilder från SM


Tyckte som sagt inte att bilderna från SM blev speciellt bra men här är några av mina favoriter iallafall. Har redigerat och beskärt bilderna sedan jag laddade upp dom på webalbumet. Blev lite för mycket skärpa på vissa (de flesta) såg jag.


Noa

Åsa och Ia

Sofia och Tajzon

Fly



Orkade inte redigera eller gå genom fler xd Får kanske bli någon annan dag. Dom finns ju här annars.

Segaste dagen ever

Det har verkligen inte hänt någonting idag! Så tråkigt. Gick ut och fotade lite iallfall. Hade inte rätt inställning på någon bild så dom är inte så bra någon av dom.. Jaja, det får va så.

Medan bilderna sparas kan jag ju lika bra skriva om veckans hundstuff. Blir agilityträning imorgon i Bjuv. Köra genom Sixten lite. Vill köra Lakrits också men vågar inte riktigt än så han får vila denna veckan ut tänkte jag. På torsdag är det kvällstävling i Varberg, fredag åker vi till Borås och lördag-söndag har Ulricehamns BK(?) tävlingar. Ska åka upp med pappa bara för mamma jobbar. Lakrits får nog följa med denna gången. Det är utställning också så kanske är där någon bc som ska va med.. Får kolla upp det :) Det går inte att förhandsboka campingen så vi får hoppas att där är plats kvar när vi kommer upp.. Lite tveksam faktiskt! Pappa måste jobba lite på fredag så vi kommer nog iväg rätt sent. Menmen, annars är där en camping till så vi får hoppas att där är plats i värsta fall. Tältuppsättning kl 18 på fredag. Hoppas vi hinner med det så vi får tältplats. Jaja, nu kommer bilder.

 
Fortfarande hängöron har han Siggiloppe

Inte den bästa bilden men jaa..

Blumma

Flera blummur

Toymaniac

Sisselopp

Fontän

The pool

Min fiiine Sisselopp

Ingen bra bild men den har en historia (eller va vi kan säga) framför sig. Siss står och är fin och jag tar bild på honom. Lakrits står och tittar i bakgrunden. Sixten går då fram till mig och Lakrits, avundsjuk som han är, börjar springa för att komma först fram till mig och precis när Siss är hos mig och ska sticka fram nosen kommer Lakrits och ska vara mellan med sin nos. Han kommer ju i full galopp och kraschar rätt in i min näsa. Inte skönt!

Andra blummur

Min fiiine pojke!

Innan buset bröt ut

Ser lite våldsamt ut.. Farliga killar man har!

Haha, vet inte riktigt vad han pysslar med

Det var några stycken. Blir mycket agilitybilder nästa vecka efter tävlingarna! Ska bli rooligt :D


Får visar sig vara läskiga

Var ute och gick en lång runda med hundarna innan. Första gången Lakrits fick gå längs stora vägen och det gick jättebra. På vägen hem hoppade han efter en bil så då fick han en liten tillsägelse, hellre det än att han blir påkörd!
Det jag skulle skriva var att vi gick förbi en hage med en tacka och två lamm under rundan. Dom kom upp till staketet allihopa och Lakrits stod ungefär 2 meter från dom. I början tyckte han dom var lite läskiga, speciellt när dom bää-ade. Sen gick det lite bättre men han var väldigt vaksam hela tiden. Haha, lilla vallhunden. Ska bli kul att släppa han på fåren sen när vi åker upp till Jenny någon gång i sommar :)

Bilder

Blir mycket bilder nu. Kommer nog bli så i framtiden också, blandad hund/foto-blogg får det la bli! Förhoppningsvis blir det mest på djur eftersom jag tycker det är roligast att fota. Natur och sånt är rätt ointressant men jag fotar det ändå.. Här kommer några bilder till.











Midsommarbilder

Det blev inte många bilder igår. Runt tio stycken bara.. Här kommer några av dom iallafall.






Sixten

Tog denna bilden för någon dag sedan när hundarna fick grisöron. Siss blir alltid så bra på bild! Tungan ute och allt har han på denna :)


Blir inlägg imorgon/idag

Blev inga inlägg idag, eller ja igår. Hade inget hundigt för mig så därför blev det inget. Skulle tränat lydnad med Lakrits men det började spöregna så vi struntade i det. Får bli imorgon/idag! Och så ska vi fota lite också :) Kommer inlägg imorgon/idag!

Inget att göra..

Lagom tråkig dag detta.. Sitter och testar Picasa 3 lite. Hittills tycker jag det är bra, lite roligare funktioner än Photoshop. Har inte ramar dock, vad jag har sett. Men det betyder inte speciellt mycket för mig..


Mjuk fokus kallades tydligen denna effekt. Tror inte det finns i Ps? Iallafall inte det jag har tror jag..

Sm dag 2

Har lagt in ett till galleri i webalbumet :) Finns länk i sidan till höger också inom kortkort.

19 grundfärdigheterna

Tänkte bara skriva vilka grundfärdigheterna va om någon inte visste vilka det var. Så här kommer de:

1. Fokus (se på ägaren)

2. Targeting

3. Sitt

4. Bakdelskontroll

5. Utgångsställning

6. Galopp mot föraren

7. Gå+ se upp (fritt följ)

8. Ligg

9. Stå

10. Bli (att hålla position)

11. Doggie- Zen (extern belöning)

12. Hålla fast (utan att tugga)

13. Släppa

14. Kryp

15. Skall

16. Hopp

17. Luktdiskriminering

18. Följa spår

19. Uppsöka figurant

Sen finns det olika delmoment i varje färdighet som ser ut såhär:

15. Skall
15.1 Skall framför föraren (minst 15 skall)     Blå
15.2 Skall i utgångsställning (minst 15 skall) Blå
15.3 Skall framför figurant (minst 15 skall)   Röd
15.4 Skall mot belöning (minst 15 skall)     Röd

Och så finns det olika nivåer:

Grön = enkel
Blå = mellan
Röd = svår

Vi fick detta på en lång lista där vi skulle kryssa Godkänt/Datum och Kommando sen när man uppfyllt godkänt och vilket datum och hade ett kommando, vilket det var.

Hittade många olika listor på nätet (samma färdigheter men med lite olika namn/ordning) men jag tog den vi fick.


Tränat på läxan

Var ute och tränade lite på läxan vi fick på kursen. Detta fick vi (skriver lite om hur det går för Lakrits också):

- Fokus stående framför föraren/- Lakrits har väldigt lätt för fokus så detta fungerar bra. Nu ska vi bara jobba lite med längden på fokuserandet.
-
Fokus under baklängesmarsch/- Det gick bra men han tyckte nog det var rätt jobbigt i huvudet. Ska träna längden här också.
- Targetsticka med nos/- Gjorde vi inte idag eftersom vi inte fixat sticka än. Men vi har en idé!
- Pekfinger/knytnäve/handflata med nos/- Kan han sedan innan så detta gick jättebra.
- Sitt från stående framför föraren/- Gick bra men han satte sig lite snett. Vet inte om detta är "tillåtet". Ska höra med Britt men sålänge försöka räta upp honom.
- Backa intill vägg/- Gick kanonbra! Måste dock jobba lite mer på längden.
- Stå framför föraren/- Gick bra, gjorde inte detta så mycket. Fokuserar även här lite på att få honom rak men det gick rätt bra i slutet.
-
Se upp - Varsågod/- Gjorde vi inte idag men har gjort innan och det gick jättebra. Han fokuserade så mycket på mig att han missade var jag la godisen. Han tittade på mig hela tiden nästan. Duktig vovve :)

Tror det va allt. Vi jobbar med de 19 grundövningarna(?). Tror denna kursen kommer bli jätterolig både för mig och Lakrits!

Förresten så går vi kurs på detta stället lite utanför Ängelholm: Bialitt Hundcenter

Suck..

Eftersom blogg.se har typ damp så får jag skriva ett till inlägg när detta egentligen skulle stå i det förra.

Jag har inte redigerat bilderna eller kollat igenom dom så där finns nog en hel del helkonstiga och helsuddiga bilder men jag orkar inte ta bort dom eller redigera. Håller på med album två nu och där är typ 350+ bilder har jag för mig.

Vill ni ha någon bild, mot förmodan, så är det bara att ta men länk helst hit då :) Jag kan också skicka via mail, vet inte om det blir bättre då men ja.. Vem vet.

Länken

Här är länken till webalbumet: klicka här

Jag har bara hunnit lägga upp från SM dag 1 och där kan vara fel bland namnen på hundarna och förare och så vidare. Säg till isf :)

Webalbum

Har skaffat ett webalbum så det blir enklare att ladda upp bilder. Tar ju sju år att ladda upp en bild här och jag har ju rätt många bilder. Håller på att ladda upp bilderna från SMs första dag men det verkar ta ett tag. Lägger ut länken sen när det är klart :) Tänkte att jag skulle lägga upp bilder från tävlingar jag varit på där. Blir kanske från förra året också men det får vi la se ;)


Max

Omotiverad hund leder till tråkig träning

Vi åkte ner lite snabbt till bk:n för att träna kontaktfällt med Sixten. Han var såååå seg heela tiden. Travade fram på vissa ställen, tog inte ens säcken för så långsamt kom han och då orkade han inte lyfta den eller något. Jag hatar när han blir så och det är alldeles för ofta. Han gick ju så bra i måndags!
Vi tränade iallafall A-et och det gick bra. Använder kommandot "ner" och ska fortsätta med det för det verkade som han gick lite på det.
Gungan tog vi inte så mycket för den tar han bra.
Balansen var en katastrof. Fina kontaktfällt men uppgångarna är superlångsamma. Vet inte riktigt hur jag ska motivera honom till att ta dom med fart. Kanske är han fokuserad på kontaktfälltet på uppgången också?

Lakrits gjorde ingenting och blev därför skitsur och började skälla som en dåre. Han får vänta några dagar till innan han sätts igång igen.





Bilder från Bialitt i måndags.

Oaktiv

Känner att jag måste bli lite aktivare här nu.. Hm.

Tävlingslydnad gång 1

Idag var första gången på tävlingslydnaden och jag är hittills väldigt nöjd! Vi började inne och Britt, vår kursledare, pratade lite och så. Fick presentera oss och där va inte en enda hund av samma ras som någon annan. Roligt faktiskt.
Sen gick vi ut och tränade tre olika saker. Fokus, back i "fotposition" och avståndsbelöning. Lallis var jätteduktig! Han tyckte backandet var lite svårt i början eftersom han bara satte sig ner bredvid mig hela tiden. Men sen förstod han och då var han jätteduktig.
Innan vi gick hem tog vi han en gång på balansen och det gick mycket bättre idag. Duktig var han. Det tar sig även om vi har en lång väg kvar. Kontaktfälltsbeteendet kan han iallafall någerlunda. Vi körde lite agility för att se om han haltade efteråt och han visade litelite så det blir vila nu framöver.
Här kommer lite bilder från kursen. Mamma tog hela 4 stycken :O Ojoj.


Fokusträning


Mer fokusträning


Lyssnar på Britt som "avslutingspratar"

Lite bilder bara. Mamma tog som sagt hela 4 stycken -.- Vilken fotograf va..

Stan

Innan idag var jag och Lakrits med Ellie/Strimma inne i stan och grillade på gröningen. Lite bilder därifrån kommer här :)


Min stora pojke<3


Liten bit av gröningen. Lite väl ljus/suddig bild men ja det får la va så!


Lakrits hämtar på "ta den! ta den!"


Tar den


Mest en bild som visar hur liten bc jag har.. Eller jag tycker han är liten iallafall. Runt 48 cm?


Nyckelpiga på tassen


Strimma m. jordgubbe. Bild av Ellie


Lallis äter jordgubbe. Bild av Ellie


En till bild på min storlilla pojke<3<3


Gröningen + min sko(?)¨

Blev några stycken :) Vissa är tagna av Ellie även om jag inte skrivit det. :) De flesta är nog det.. x)


Lite bilder bara











Blev bara tråkiga bilder idag -.- Är fortfarande askass på detta haha. Får nog ta och läsa lite till en den där instruktionsboken tror jag.

Skulle egentligen tränat idag men Lakrits är öm i ett framben och haltade lite igårkväll och innan idag så han har koppelvila nu ett tag. Nog inget allvarligt eftersom det bara är lite och bara ibland. Det blir nog bra snabbt :)

Tränat

Ikväll har vi varit och tränat på Bialitt. Lakrits började och han tränade en kort kombination på hopp, lång tunnel (böjd), samma hopp igen och sen kort tunnel. Vi tränade bakombyte, som jag gjorde vid den korta tunneln. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Så länge jag inte blir för snabb i bytet så springer han som vinden. Duktig vovve. Han gick lite slalom också och det gjorde han fint. Han var snabb idag, väldigt rolig att springa med :D Sen tog vi honom en gång på balansen också. Det tog lång tid men han gick på den. Nu är planen att ta den ungefär en gång per träningstillfälle så att han bara får positiva upplevelser av den. Han var duktig iallafall.
Sen fick Sixten springa och vi fokuserade på kontaktfällt och slalomingångar från klockan 4 ungefär. Ingångarna tog han jättebra sålänge jag var på rätt sida och kunde dra i honom lite (även fast jag inte behövde det men han tog den bara klockrent då) och sen gjorde ett bakombyte till vänsterslalom.
Kontaktfällten är sämre. Vi körde balansen och den tvekar han jättemycket på på uppgången så vi måste träna det mycket för här tappar vi mycket tid. Kontaktfällten i sig var bra. Gungan tog han någon gång och den var bra som vanligt :) Sixten var riktigt snabb idag dessutom och det var jättekul!

Här kommer lite bilder. Inte så bra men jag kan inte riktigt inställningarna.













Ja, som sagt bilderna är lite suddiga. Är inte så bra på kameran än. Mamma har tagit agilitybilderna.

Bilder från SM kommer någon gång..

Redigerar bilder

Har tagit en hel del bilder på SM så nu ska jag redigera dom och sen lägga ut några här. Ska träna idag också så det blir inlägg sen :)

Bra dag

Rebbe är glad idag. Slutat 9an, fått bra betyg, har sommarlov, fått ny kamera (!) yippie :D och ska ha sjukt kul ikväll!!


Canon EOS 1000D. Blir mycket agilitybilder i sommar! Börjar med SM i helgen. :D

No more ståndöron, for now

Siss har hängöron för tillfället, ojoj ;)


Gammal bild, Ellie har tatt den :)

Dålig uppdatering

Blir inte många inlägg denna veckan eftersom det är vår sista skolvecka och vi har bal och så. Ska iallfall nog träna imorgon, fortsätta på filmen :)

Film

Håller på med en träningsfilm med båda hundarna men den ska bli längre innan jag lägger upp den. Kommer inom de närmaste veckorna.

Fram

Jag har äntligen tagit tag i vårt framtränande och det går riktigt bra! Vi började utan hinder i trädgården och jag sätter honom, eller har honom stående, och sen slänger jag leksaken (och han stannar faktiskt x)) och sen säger jag bara "fram" och han rusar fram och tar leksaken. Vi har kört lite på hinder också och det går lika bra. Han är duktig min lille bc-kille :D
Jag behöver ju verkligen fram sen när vi fått lite mer flyt på sträckor för jag hinner inte med honom och då har han mer fart att ge ändå. Snabbis jag har :D

Tränat säkerhet

Idag efter skolan tog vi ett snabbt pass på klubben. Lakrits började och han tränar säkerhet i slalom. Han är duktig tycker jag. Han är ju inte säker men han kan ta en tolva slalom i galopp, eller vad vi ska säga, i både väsnter- och högerslalom nu och han är ju bara 7 månader. Duktig vovve tycker jag (Y) :) Vi tränade dock en sexa för han blir lätt trött i huvudet. Vi tränade lite handling också på ett staket som inte stod parallellt. Duktig Lallis är med. VÄLDIGT lätt att trycka och dra i. 
Sixten skulle träna säkerhet  på kontaktfällt. A-et hoppar han ju på tävling och balansen är han jätteosäker på uppgången. Tyvärr hade vi inget godis och det är det enda han går på så det blev bara litelite för han gick såå sakta och var otroligt okoncentrerad. -.- 
Blir kanske mer träning i veckan, är ju rätt mycket nu sista veckan i skolan. Bal och så :)

Råådalens BK

I helgen har vi varit och tävlat på Råådalens BK och jag tänkte skriva lite om hur det gick.

Agilityklass 3: Starten var urusel. Han var jättetaggad utanför banan och när han kom in men sen satte han sig och nosade?! Dessutom kom han inte direkt när jag kallade. Jag skulle gjort något annat än bara låtit honom starta men jag är dålig på att ta av honom från banan och så. Han gick jättesegt i början av loppet men sen kom han upp i lite högre fart. Kontaktfälltet på A-et hoppade han och vi fick fem fel. Tror vi klarade tiden.. Vi hade 39 något och var inte långt efter resten så det hade kanske blivit pinne. Ska kolla i listorna när dom kommer ut. Farten på balansen var också jättedålig och kontaktfälltet var inte så bra. Svängarna i loppet kändes inte heller så jättebra och ja, han var allmänt seg. Dåligt lopp alltså.


Hoppklass 3: Rätt enkel bana men låg referenstid, många fick tidsfel. Sixten gick jättebra men han hade sina sega partier. Starten bland annat. Vi måste träna hastighet på de flesta hinderna. Han lyssnade iallafall jättefint och hade tajta svängar. Vi nollade men hade 1,något tidsfel. Tror vi kunde klarat om vi hade haft bra fart på de sämre partierna. Bra lopp iallafall!



Ingen uppdatering idag

Det blir ingen uppdatering om tävlingen idag. Kollade fotbollen och så.. Sverige sög. Skriver nog imorgon istället när jag och Lallis varit i Råådalen och tittat på small- och mediumhundarna :)

Tävling

Imorgon ska vi tävla i Råådalen (Helsingborg) så det blir lite bloggning (inte för att det varit mycket annars men..). På kvällen kommer nog inlägg med film och så iaf. Kanske bilder :)


Bild från Råådalen förra året, tror det är ag2. Ellie har tagit den!

Klickerträning

Hundarna hade så mycket energi kvar, eller iallafall Lakrits, att ett klickerpass kändes nödvändigt. (Inte för att dom blev trötta men det var ju kul iaf x)) Lakrits började och vi tog upp backa igen. Lite förvrirrad i början och han bjöd väldigt mycket på buga men sen lossnde det. Duktig kille.
Sixten började med backa idag och det var väääldigt svårt så jag fick hjälpa honom lite i början men sen fattade han lite och kunde backa två steg iallafall. Alltid en början ju :) Han bjöd också mycket på buga och så satte han sig ner alldeles för mycket så vi ska träna bort det tänkte jag :)

200ade inlägget sedan februari eller mars :) (Y)


Lite mer freestyleövningar

Lakrits har varit helt uppskruvad idag med massor av energi så vi gick ut och tränade lite freestyleövningar. Vi håller bara på med "markövningar", alltså inget hopp eller så för jag är lite rädd om hans klena ben o så är han ju inte så gammal heller :)
Slalom mellan mina ben kan han rätt bra nu, både med mig gåendes och stillaståendes. Duktig valp! Sen började vi på att han skulle gå under mig mellan mina knä och det tyckte han gick alldeles för långsamt så han började springa istället x) Han e rolig han..
Sen gjorde vi lite leksaksövningar. Satte honom och taggade upp honom och sen kastade jag iväg leksaken och så tävlade vi om vem som fick den. Fick leka lite med mig själv där.. Haha, måste sett kul ut.
Sen lekte jag och pojkarna lite. Sixten gillar inte leksaker så mycket, eller belöningar överhuvudtaget, men idag lekte han med leksaken. Kul! Ska nog försöka få in leksaken som belöning. Vi får träna på det helt enkelt. Roligt "pass" idag! :)

Springa kan han, min pojke

Var ju som sagt och tränade i Bjuv idag. Först var vi där ensamma och väntade på Alexandra men sen kom det fler och vi blev totalt 5 agilityförare. Skulle blivit 6 men det blev inte så. Första gången så många är där samtidigt på sistone, tror jag.
Lakrits tränade som sagt på att hålla linjen. Satte upp 2 hopphinder och sen en lång tunnel och två hopphinder till i en upprätad halvcirkel. Testade honom lite på första försöket eftersom jag ville se hur han tog tunneln om jag satte han på hopphinder först. Va konstigt det där blev. Men iallafall, han tog tunneln direkt. Lite lite osäker men han fick upp farten när han väl kom in. Sen körde vi på det hela passet. I början var sprang han förbi hindret som kom efter tunneln, dock bara på ena hållet. Men det slutade han med. Sen sprang han på som in i ..! Riktigt snabb, jag trillade en gång för att jag skulle bromsa i den höga farten. Haha! Ändå hade jag fotbollsskor.. Får kanske köpa nya efter denna säsongen :) Han gick iallafall jättefint hela kvällen. Linjerna var fina och jag kunde skicka honom liite på tunneln. Han hade jättebra fart i bärjan men sen blev han lite trött. Inte så bra kondis än ;)
Tog lite slalom också och det gick perfa (Y):D

Tyvärr inga bilder eller film, ska bli bättre på det :)

Agilityträning (såklart)

Åker strax in i Bjuv och tränar lite på BK:n. Alexandra ska också dit :) Blir dock bara Lallis idag för Sixten ska va laddad till lördag! Vi tänkte vi skulle ta lite SM-pinnar.. Får väl se om jag är tillräckligt med denna gången!
Lallis ska nog träna att hålla "hinder-linjen". Bygger en båge med hopp och tunnel eller något. Skriver nog ikväll igen.

Bästa bc:n på Bialitt

Idag har Lakrits varit och tränat på Bialitt. Ville att han skulle variera lite och springa i tunnlarna på grus också eftersom han blev lite rädd sist när det stängte grus i tunneln. Det var jättebra väder. Inte för varmt men man kunde ändå gå i linne och shorts.
Vi tog ett kort pass men han gick jättebra! Tunneln gick fort fort fort och han sprang på som bara den. Vi trände också på att han skulle ta två hinder i rad utan att dra sig mot mig men det blev mest fokus på tunneln. Vi körde på olika vinklar in och på slutet gick det väldigt fort och han tog tunneln jättebra. Ingen rädlsa överhuvudtaget! Så nöjd med honom :)
Vi tog någon slalom också och den börjar också arta sig. Är han trött i huvudet går han ur dom två sista men annars går det finfint. Han provade dessutom långhoppet en gång, kort såklart, och han tog det helt utan tvekan. Försökte få han på däcket men det ville han inte, inte lös iallafall. Tar upp det igen senare. :)


Film

Här kommer filmen från gårdagens träning. Lakrits körde "helböjd" tunnel och högerslalom på 12 pinnar. Lite fram också men det kan vi inte så det ska tränas på. Såg också att slalomdraget var stort eftersom han blindbytte på mig in i slalom. Syns på filmen :)
Sixten var lite seg men när det väl gick satte han det jättefint!



Filmade när han gick in i tunneln första gången för dagen så att ni fick se hans tvekan.. Den är liten nu så det bättrar sig. Skulle gjort det på långa tunneln också men mamma va inte med -.- Jag är lite slarvig i starterna med Lakrits och låter honom gå.. Han är väldigt taggad. Lite seg av värmen va han så det gick inte så fort som det brukar. Min handling sög också.. Pinsamt.

Lakrits - gymnasten


RSS 2.0