: Lakrits.

Lakrits för någon dag sedan i sin tröja :) Han anväder den inte för tillfället eftersom den blev lite gul på magen. Inte jättebäst på att pricka rätt haha.


"Välkommen till kungariket"

: Blogg #3.

Fick för mig att göra en blogg till, så jag gjorde det. Den tredje jag har nu, dock en oaktiv. Skriver vad den heter sen när den är klar och så. :) Eller vafasen, kan skriva sålänge och fixa designen under tiden. Tänkte göra om designen här också. Den nya hittar du här. Har inte skrivit någonting än :)

: BoT.

Verkar som dopingstämpeln är borta? ;)

: Första veterinärbesöket efter operationen.

Idag var vi med Lakrits hos veterinären för att ta första injektionen Cartrophen. Han var duktig och Karin (vet.) sa att han stödde jättebra på sitt ben! :) Roligt att höra! Hon sa också att vi kunde ta stygnen den nionde när vi ska ta Cartrophen istället för den femte, då slipper vi åka dit tre gånger på en vecka (ska dit 2, 5, 9, 16). Han ska ju inte simma förrän den 12 så hålen efter stygnen hann läka ihop. Så det känns rätt bra nu med Lakrits. Hon förklarade också varför han inte haltar ute utan bara inne, stress över att få vara ute sa hon att det berodde på. Så vi ska bara fortsätta med det vi gör, plus lägga till lite onödiga klickerövningar så att han ska få använda hjärnan lite. Typ nicka och sånt.

Vet att bloggen handlar endast om Lakrits nu, och att jag inte uppdaterar så ofta, men det beror på att det inte händer något annat hundigt just nu. Nästa vecka ska vi iallafall till Jenny Damm igen :D Och Lakrits blir ett samma dag.

Nu när första vet. och kollen är överstökad blir det bara fokus på imorgon när jag och lite vänner ska till The Tivoli :) Lov är bäst!

: Sötast i stan.

Denna sötnosen har sovit bort hela dagen. Så söööt :)


: Mycket grejer som ska fixas.

Idag har det blivit mycket bil runt i Helsingborg. Meningen var att vi först skulle åka in till Bjuvs apotek och köpa Metacam till Lakrits, skulle fixa ett ml-mått till fiskoljan han ska äta också. När vi kom till Bjuv hade dom inte den stora varianten av Metacam men dom hade det på Väla. Innan Väla åkte vi till Regiondjursjukhuset i Helsingborg och kollade upp lite om rehab och bokade första rehabtiden och kollade om rehabkortet vi ska skaffa. Sen åkte vi till Väla där vi köpte Metacam och fixade ml-mått och ny hundmat som Lakrits gillade.
Efter det åkte vi tillbaka in i Hbg för att fixa lite andra grejer.
Lakrits går för tillfället på Metacam, samma som han gått på innan. Han äter en sorts tabletter (eller vad vi ska kalla det) två ggr om dagen och fiskolja en gång om dagen. Han får gå 4-6 rundor på 5-10 minuter och ska masseras morgon och kväll. Efter massagen gör han sträck- och böjövningar. Resten av dagen har han bara sovit i min säng. Han går rätt bra på benet men han länger inte steget så som han gör i vanliga fall, lite försiktig. Dessutom har han sin jättefina (haha) tröja på sig hela tiden förutom under massage och sträck/böj.
Han ska dessutom ta fyra injektioner uppdelat på fyra måndagar framöver. Stygnen ska han ta den 5 november och så blir första rehabbesöket den 12. :) Sen ska promenader utökas och han ska börja med lite andra övningar om någon vecka.

: Karlstad 21-22 oktober.

Tänkte försöka skriva kortfattat om Lakrits operation och resan osv osv.
Jag och pappa åkte upp på onsdagseftermiddagen. 5,5 timme i bil är JÄTTEroligt, verkligen. Lakrits var iallafall jätteduktig och sov hela vägen förutom under ett kort raststopp :) Vi kom upp och checkade in på ibis som vi bodde på, helt okej hotell. Sen gick vi bort till ett Burger King och köpte med oss lite tillbaka till rummet eftersom Lakrits var med oss ute och man får inte ha hundar på BK tydligen :O haha. Nej men iallafall. Resten av kvällen bestod av tv och dator. Vi kom inte fram till Karlstad förrän 21 så det fanns inte speciellt mycket att göra.
Dagen efter gick vi upp 5.45, rastade, åt i skift och sen åkte vi till Solstadens Smådjursklinik där han opererades. Först träffade vi dock Jenny och Lakrits mamma och extramamma. Ingen av hundarna gillade Lakrits speciellt mycket haha. Sen fick vi väga Lakrits, 14,2 kg, samma som innan, och efter det fick vi lämna honom, vid 7.30, och då åkte vi tillbaka till hotellet. Checkade ut vid 10.30 och då fanns där inte mycket mer att göra än att titta rundor och så. Gick på någon gågata, åt på Espresso House, åkte ut till ett köpcentrum som ligger där nästa års SM hålls och förra årets Värmlandshopp. Vi hämtade ut Lakrits vid 13.50 och då var han rejält drogad haha. Satt och tittade rätt ut i ingenting och gick helt vingligt. Lite olika sköterskor berättade om rehab och visade lite hur vi skulle göra med massage och sträck/böj och så. Sen gick vi ut med Lakrits i bilen och innan vi åkte passade jag på att träffa Doris lite mer och fota henne :) Väldigt trevlig hund :D
Hemresan gick bra. Lakrits fick inte riktigt ro och gnällde rätt mycket men det kan man ju förstå. Chansar på att världen snurrade rätt mycket.
En av veterinärerna ringde mig på hemvägen och sa att han haft mycket och att brosket suttit så att det blivit lite komplicerat men dom hade fått ut det på en bra sätt så han trodde Lakrits skulle bli bra :) Känns skönt. Nu är bara rehabet väldigt viktigt.
Väl hemma fick han äta och lite så. Rasta lite och sen sov han resten av kvällen och natten. Han har sovit nästan hela dagen idag också så det är bra att han kan slappna av och vila. :)

(något rörig text, jag vet)

: Take Time Lee, "Doris".

Här är lite bilder på Lakrits fiiiina mamma Doris, den minsta bcn jag sett hittills haha :)




Så söööt!



Dom var rätt lika, Doris och Lakrits. Samma ansiktsuttryck och läten haha :)

: Operationsbilder.

Lite bilder från operationer. Man ser inget rääligt så känsliga läsare varnas ej hehe. Fast måste medge att han ser lite död ut på någon bild, så kanske varnas ni liiite då.


Här rakas vi.


Ja, där är en hund där någonstans hehe.


Hög som ett hus


Lakrits för 5 minter sen :) Lampbcn :)


Snygga Heart breaker-tröjan han har för att hålla bakbenet borta från såret.

Skriver om resan o så senare eller imorgon :) Nu blir det bilder på Doris.

: Med en bc hög som ett hus.

Natten till idag och idag har jag och pappa och bc spenderat i Karlstad. Det var dags för operation och mamma-träff för Lalli. Tänkte skriva mer sen om blogg.se sammarbetar, har lite bilder också. Dels på mamma Doris och dels från operationen som Jenny tog till mig :) Jag hade tyvärr klantat till inställningarna på kameran så man ser inte så mkt, får försöka fixa det lite :)

: Siss 4 år.

Igår blev Sixten 4 år gammal. Längeden man fick honom nu :)


Foto: Agilida

Var det förresten någon mer som såg Sven Åfeldt på tv igår? ;)

: Essen.

Lika??

: Till Tina.

Jag hoppas också :) Alla har sagt lite olika men dom flesta har sagt att dom brukar bli helt friska igen o dom flesta blir det med bra rehab och så :)

: HUND2009.

11 december åker vi!

: HUND2009?

Blir kanske ett litet tillägg i kalendern, hoppas på det.

11 december: Resa till Stockholm och HUND2009.
12 december: HUND2009, klass 3-tävlingar, inte tävla.
13 december: HUND2009, NM!!

: Bilder Höör.

Några bilder på Sixten från Höör. Pappa har fotat.


Tittar på matte, duktig Siss. Här kom man från balansen och skulle runda slalom lite, som inte syns på bilden tyvärr.



Ser ju lagom rolig ut.

Här ser man ju till och med att jag gör något under loppen. Detta loppet var dock rätt kasst.

: Finaste pojken i BoT.

Här kommer bilder från skogen i torsdags. Lakrits hade Sixtens Back on Track-täcke på sig. Han är väldans stilig i det om jag får säga det själv :)







Lite suddiga och en överredigerade bilder eftersim han aldrig står stilla :p

: Träningstänk.

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte när jag skrev rubriken för någon dag sen men jag får väl försöka då. Tänkte skriva lite om hur jag vill få båda hundarna på olika hinder i framtiden. Lakrits är ju i grundträningen bara men jag kan ju skriva vad jag eftersträvar, när han är frisk alltså.
Sixten är ju "klar" på alla hinder så nu ska vi bara fixa med detaljer och ändra det som behöver ändras. Tänkte försöka skriva kort men vi vet ju hur bra jag är på det..

(märkte att jag skrev lite konstigt om Siss men det är svårt med en "klar" hund)

SIXTEN

Hopphinder/hoppteknik: Mer säkerhet på oxrar och diagonala hopp.

Däck: Få sneda hopp säkrare.

Långhopp: Få sneda hopp säkrare.

Slalom: Skulle vilja träna om till en-bens-tekniken för snabbare slalom. Ska läsa lite om det.

Tunnel: Få upp draget och bättre lyhördhet vid fel tunnelingång.

Säck: Försöka få upp draget lite.

Bordet: Ska vi lära oss till SM.

Gungan (favoriten): Vill få honom lite längre ut på toppen men kf håller vi på att ta bort lite. Dock ej helt. Ska träna mer på min position också.

Balans: Uppgången måste säkras och likaså kf, ska dessutom lägga på nosen till 2x2 så att han siktar lägre.

A-et: Kf måste säkras rejält, tänker ha en variant som är mer mot running än 2x2.

LAKRITS

Hopphinder/hoppteknik: Målet är att få korta/samlade hopp med lite tid i luften, ändå att han håller ihop benen så att han inte river. Svängarna skulle jag vilja ha så att jag slipper trycka ut såå mycket som med Sixten. En träningssak. Vill även att han ska kunna dra ifrån mig långt på hinder.

Däck: Säkra raka/sneda hopp. Säkert helt enkelt.

Långhopp: Även här säkra raka/sneda hopp.

Slalom: Jag hoppas att han utvecklar en-bens-tekniken själv. Jag har sett spår av båda varianterna hos Lakrits så vi får väl se. Ska läsa om hur jag riktar in honom på enbens. Självständighet.

Tunnel: Stort drag, säkerhet och lyhördhet om vilken tunnelgång som ska tas.

Säck: Stort drag, behålld fart vid t ex bakombyte.

Bordet: Inget vi kommer satsa på i första hand precis. Tar vi senare om det är nödvändigt.

Gungan: Långt ut på nedgången och sen 2x2 med nos i backen. Självständighet.

Balansen: Fullt ös medvetslös, typ. 2x2 med nos i backen. Självständighet.

A-et: Inte riktigt bestämt, vill samma här ha mer mot running än 2x2. Kanske satsa på nos ner mot backen och inte fokusera på var han sätter tassarna? Självständighet.

Ja, det var vad jag i nuläget har tänkt. Kommer säkert ändra eller komma på nytt. :)



: Kommande planer.

Tänkte ta och skriva lite om höstens/vinterns och 2010s planer. De för 2010 är dock bara preliminära men om jag får bestämma så blir det nog som det som skrivs :)

2009


21-22 oktober:
Den 21 åker jag&pappa upp till Karlstad och den 22 kl 8.30 ska Lakrits opereras på Solstadens Smådjursklinik. Förhoppningsvis kan vi åka hem igen den 22 men annars stannar vi över till den 23 oktober. Jag får dessutom chans att träffa Doris (Lakrits mamma) för första gången :)

6 november:
Världens bästa bcbus-pojke fyller 1 år! Min älskling har blivit stooor :)<3<3<3


6 november:
Jag och Sixten ska gå en timme för Jenny Damm.

9 januari: MyDog 2010 i Göteborg. (Sixten) 1 x int agilityklass 3, 1 x int hoppklass 3
10 januari: MyDog 2010 i Göteborg. (Sixten) 1 x int agilityklass 3, 1 x int hoppklass 3

20 mars:
Malmö Int. (Sixten) 1 x int agilityklass 3, 1 x hoppklass

2 april:
Gåsahoppet i Skurup (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3
3 april: Gåsahoppet i Skurup (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

6 maj:
Lakrits blir 18 månader och får debutera

8 maj:
Tävling Tranås BK (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3,
9 maj: Tävling Tranås Bk (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

14 maj: Tävling Falkenbergs HU (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3
15 maj: Tävling Falkenbergs HU (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

22 maj: Tävling Hässleholms HU om Lakrits är bra och någerlunda tävlingklar, mentala biten lär bli svårast här eftersom han blir helgalen när andra springer (Lakrits) 1 x agilityklass 1, 1 x hoppklass 1

29 maj: Tävling Oskarshamns BK (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3
30 maj: Tävling Oskarshamns BK (Sixten) 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

5 juni: Tävling Råådalens Bk (Lakrits) 1 x agilityklass 1, 2 x hoppklass 1
6 juni: Tävling Råådalens Bk (Sixten) 1 x agilityklass 3, 2 x hoppklass 3

12 juni: Tävling Höganäs BK (Lakrits), 1 x agilityklass 1, 1 x hoppklass 1

18-20 juni: Agility-SM i Karlstad (Sixten)

24 juni: Tävling Varbergs BK (Sixten), 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

10 juli:
Tävling Karlskrona BK (Sixten&Lakrits), 1 x agilityklass 1, 1 x hoppklass 1, 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3
11 juli: Tävling Karlskrona Bk (Sixten&Lakrits), 1 x agilityklass 1, 1 x hoppklass 1, 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

31 juli: Tävling Kristianstad Bk (Sixten), 1 x agilityklass 3, 2 x hoppklass 3

22 augusti: Kungsbacka BHK (Sixten&Lakrits), 1 x agilityklass 1, 1 x hoppklass 1, 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

5 september: Tävling Höörs BK (Sixten), 1 x agilityklass 3, 1 x hoppklass 3

18 september: Tävling Trelleborgs Bk (Lakrits), 1 x agilityklass 1, 1 x hoppklass 1



Det var preliminär kalender för nästa år. Mycket klass 1 tävling men jag räknar inte med att Lakrits ska ta sig upp i klasserna lika snabbt som Sixten eftersom Lakrits har en förare med begränsad fart, vilket inte han verkar ha. :) Vilket jag gillar. Får hoppas att Lakrits kommer bli snabbt frisk o kunna börja träna så han kan starta någonting under 2010 iallafall :)

: Fixat länkfärgen.

Nu är länkarna svarta så att man ser dom igen :)

: Bättre sent än aldrig. Oxie bk.

Tänkte ta och skriva lite kort om Oxies tävling den 3 oktober. Jag åkte dit med Carola och det hade utlovats storm. Vädret var dock helt okej förutom en del regnskurar men det var inte alls så illa som man trodde att det skulle bli.
Large gick som dagens två sista klasser och Sixten hade skakat rätt rejält under smallklassen. Vi värme upp och sen var det dags för start. Där var väldigt många strykningar så det gällde att hålla sig framme. Banan var bra och jag kände att jag fick en bra banvandring, mitt tänk har verkligen kommit igång och det tänks linjer mer än någonsin förut!
Sixten kändes bra, han drev på, lite vida svängar här och där på grund av att jag var lite för slapp och slarvig. Skulle hållt liiiite hårdare. Vi förlorade rätt mycket tid i en sväng där han drog på en tunnel. Annars kändes det som sagt rätt okej, slalomen var bra har jag för mig, den brukar va rätt långsam.
Andra loppet däremot var inte bra. Jag bar helt enkelt av honom efter 4 hinder för att han totalignorerade mig vid en tunnel där man skulle ta "fel" tunnelingång. Han tittade inte ens på mig! Så där bar jag av honom o in i buren. Banan annars var väl okej, inte som på Sofiero kanske men okej.
Sixten blev sexa i första klassen glömde jag att skriva, hoppklassen. Lite tidsfel dock, stora svängarna bidrog starkt till detta.
Har tyvärr inga filmer eller bilder så detta får bli ett tråkigt bild/filmlöst inlägg :/

: Bild från Höör.

Här är en finfin bild på Sixten från Höör tagen av Ida Pettersson. Länk till hennes sida finns här ->www.agilida.se<- och länk till hennes fotosida kommer här ->www.action.agilida.se<- (måste fixa det där med länkfärgen. Länkarna finns alltså mellan pilarna!


: Bakombytesblindbyte?.

Även idag var jag och Sixten ute en stund och tränade på banan. Målet i vinter är främst att få upp kondisen rejält på Sixten, och mig men det har inte med agility att göra.
Jag började med att testa lite olika svängar. Det mesta tar han jättebra. Det är mer bakombyte i sväng i full fart och i inkallning som är lite svårt så det ska vi träna mer på.
Vi tränade sen på denna kombination:


Lite förvirrande med alla siffror, jag vet. De svarta är banordningen och de andra är bytena.
Siss kom jättefint på inkallningen, snabbt och han läste linjen över hinderna kanon fast att jag inte stod i en rät linje till honom. Första jaakkon gick kanon men jag håller inte i honom riktigt ibland. Som tur är har han verkligen greppat detta med jaakko och svänger bra men jag känner mig ändå lite slarvig. Andra jaakkon tror jag nog att jag hamnade lite väl långt ut i hans väg så det här med min position ska jag träna mer på. Bakombytet över 6 blev lite tveksamt eftersom jag började svänga lite väl tidigt, eller visade att jag skulle svänga iallafall och då trängde jag nog honom lite.
Blindbytet efter bakombytet är då anledningen till rubriken. Eftersom blindbytet ska påbörjas samtidigt som jag bakombytar blev det hela lite klurigt. Det gick på Sixten som svänger snävt på bakombyten men hade det varit t ex Lakrits som är så oerfaren hade det nog aldrig gått.
Nästa blindbyte var det som blev sämst. Vi har inte riktigt tränat tillräckligt på blindbytena i såna situationer, det ska klaras av innan vi ska till Jenny D. igen.
Resten av banan kändes bra. Sixtens fart har varit jättefin både idag och igår, han har till och med verkat lite arbetsvillig. Det kan man inte tro om Sixten!

: Fantastiska Paint.

Nu snart tänkte jag försöka rita upp kombinationen vi tränade på idag, i Paint. Yippie. Skriver mer sen!

: Back On Track.

Idag började invänjningen av BoT-täcket på Lakrits. Han får låna Sixtens lite i vinter, när Sixten inte använder det. Mest för att det inte har något knäppe fram som kan påverka hans bog och där han kommer ha såret sen. Han är väldans fin i det måste jag säga :) Får ta en bild på honom i det senare. Nu ska jag ut o träna Jaakko, blindbyte och linjer.

Sixten på MyDog detta året. Samma dag som vi köpte täcket.

: På Listan/Back On Track.

Tänkte ta upp en sak som diskuteras på listan för tillfället. Det ser ut som att SKK ändrat i texten där de skriver att Back On Track-västar anses som doping. Någon har till exempel skrivit att hon faktiskt använder täcken och inte västar och att hon då borde kunna använda täckena utan att det anses som doping. Någon använder täckena i vilket fall som helst och rätt många har kommenterat att texten är rätt svår att tyda. Det står bland annat såhär:

"Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 7 dygns karenstid efter det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får använda "Back-On-Track-västen" 7 dygn innan hunden deltar på prov, utställning eller tävling. Denna karenstid gäller om hunden INTE anses vara frisk."

- Betyder detta att friska hundar får använda täckena lagligt? Lite svårt att förstå då det står såhär i slutet av texten:

"För de hundägare som önskar använda en värmande väst så är till exempel västar av Neupren- eller Fleecematerial tillåtna för att hålla sin hund varm."

- Jag fattar själv i princip ingenting. Jag tror dock även jag att de ändrat texten, var inte karenstiden 14 dagar innan?

Jag kommer iallafall använda mitt täcke till en vecka innan MyDog och sen efter det igen. Eller om det visar sig vara lagligt för friska hundar, som jag har, kommer jag använda det hela tiden :)

Hade en fundering om att Lakrits skulle låna det nu när han ska opereras eftersom det sitter bra om bogen men jag tror nog att han kanske är lite liten fortfarande. Han måste ju dessutom vänjas in innan isåfall.

Hela texten kan ni läsa här nedan (orkar inte ta bort alla pilar):

> Angående den hundväst som säljs under varumärket "Back-On-Track"
> Nationella Dopingkommissionen (NatDopK) vill uppmärksamma SKKs medlemmar
> på att västen Back-On-Track marknadsförs med information om att den har
> egenskaper som påskyndar bland annat läkning av olika skador på hundar,
> och/eller häver smärta för hunden och att detta sker genom att västen är
> preparerad med ospecifiserade keramiska substanser.
>
> Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets
> 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 7 dygns karenstid efter
> det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får
> använda "Back-On-Track-västen" 7 dygn innan hunden deltar på prov,
> utställning eller tävling. Denna karenstid gäller om hunden INTE anses
> vara frisk.
>
> NatDopK vill uppmärksamma att västen Back-On-Track marknadsförs med att ge
> följande effekter;
>
> Smärtlindring
> Lindrar inflammation
> Minskar muskelspänning
> Ökad blodcirkulation
> Läkning påskyndas
> Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
> Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
> Förebygger skador i muskler och leder
>
> NatDopKs beslut grundar sig, dels på Dopingreglementets 7.1 Otillåtna
> metoder, dels på det faktum att Djurskyddslagen föreskriver att djur som
> är sjuka eller har/visar smärta inte får belastas. Med andra ord inte
> delta vid prov, tävling eller utställning. När det gäller träning kan inte
> lagen tolkas på annat sätt än att endast rehabiliteringsträning är
> tillåten.
>
> När det gäller Nationellt Dopingreglemente för hund ska det också
> uppmärksammas att detta skiljer sig på ett flertal punkter från
> dopningsreglementen på humansidan. Orsaken till detta är främst att det
> rent juridiskt anses att varje människa själv svarar för sin behandling
> och medicinering. Detta kan av ganska självklar anledning inte ett djur
> svara för.
>
> För de hundägare som önskar använda en värmande väst så är till exempel
> västar av Neupren- eller Fleecematerial tillåtna för att hålla sin hund
> varm.

: Jaakkoturns.

Idag fick jag ett helt sjukt träningssug och det första som slog mig var Jaakkoturns. Denna enligt mig otroligt snygga "rörelse" visade sig vara väldigt rolig. Troligtvis för att man i precis som blindbyte inte ser hunden hela tiden vilket gör det hela lite spännande. Kommer han mellan hinderna? Tar han ett annat hinder? Misstolkar han det som ett bakombyte? Det där sista med bakombytet hände en del gånger i början men på slutet förstod han skillnaden och svängde riktigt snävt! Skitroligt det där! Synd bara att det inte är tävling förrän om 3 månader.. I vinter ska vi slipa slipa slipa på både handling, kondition och hinderutförande. Om exakt en månad ska vi till Jenny Damm igen (på Lakrits 1årsdag) och då blir det såklart bara Sixten som får köra. Tänkte ta något som handling i ren allmänhet eller något. Har kommit på mig själv med att tänka väldigt mycket på linjer på sistone, känns som att mitt tänk avancerat lite. Kul att känna att man utvecklas :)
Tillbaka till passet, Sixten kändes bra idag. Glad, sammarbetsvillig och snabb, eller ja, Sixtensnabb ;) I höst kommer Sixten konditionstränas och slipas på hinder så han kommer förhoppningsvis va lite bättre till MyDog. :)


En film på Veronica Bache och Excell, innehåller en Jaakkoturn bland annat :)

->http://www.youtube.com/watch?v=ItVbas4AAlU<-

: Lakrits.

Jag tänkte att jag skulle börja med att berätta om varför bloggen lades ner för en stund. Vissa av er vet redan, vissa av er gör det kanske inte.
Det började med ett besök hos veterinären, mest återbesök eftersom han inte varit halt så mycket på sistone. Veterinären tyckte att vi skulle röntga och det var tur eftersom det visade sig att Lakrits har bogledsosteochondros. För er som inte vet vad det är kan ni läsa om det här (länk precis innan parantesen, syns dock inte, håll muspekaren efter "det"). Enligt veterinären vi var hos visste man inte om han skulle kunna bli agility/vallhund. Antingen blev han bra eller så blev han invalid. Jag har pratat med folk som har erfarenhet av detta och även med Jenny och de flesta blir tydligen helt bra så vi hoppas på det bästa.
Han ska opereras den 22 oktober på Solstadens Smådjursklinik i Karlstad. Vi valde att åka så långt eftersom veterinären vi valt ska vara en av dom bästa. Vi får dessutom träffa Jenny och Doris :) Jenny jobbar på Solstaden också.
Jag vet inte hur lång rehabilitering det kommer bli, det får vi se. Det mesta kommer troligtvis ske på Regiondjursjukhuset i Helsingborg.

Ja, det var väl det. Bloggen kommer nog handla rätt mycket om Lakrits rehabilitering och operation i höst. Men det är ju vårt liv nu o bloggen handlar ju om oss ;)


: Ny design.

Nu har jag fixat med designen, som man kanske ser, hehe. Det är minst två saker jag skulle vilja ändra lite på men jag orkar inte med fler koder för tillfället. Får helt enkelt bli någon annan dag!

Följande har jag planer på att skriva om:

  • Lakrits
  • Oxie
  • Lite träningstänk
  • Dagens träningspass
  • Planer för slutet av 2009 och lite av 2010
Återkommer sen! :)

Lång paus ju -.-

Det blir inte mer paus nu, känner för att skriva lite. Har en hel del att skriva om faktiskt. Tänkte börja med designen först dock. Sen skriva om Lakrits lite.. Så titta in snart igen.

RSS 2.0